E. K. Avenue – Online Jazz Koncert

(Budaörs, 2021. március 28. – Budaörsi Infó) 2021. március 28-án 19 órától online jazz koncertet nézhetnek az érdeklődők.

 

 

A 12 éves E. K. Avenue Magyarország egyik legeredetibb jazz / r’n’b formációja, melyben Kertész Erika énekesnőt olyan elismert nevek kísérik, mint Rátonyi Róbert (zongora), Szendőfi Péter (dob), és Szuna Péter (basszusgitár).

Erika kristálytiszta hangja és dalainak eredetisége különleges és megkapó zenei élményt ad. A dalok angol és magyar szövegeinek szerzője szintén az énekesnő, így egy egyedülálló harmónia és egység fogja össze a dalokat.

Eddig két lemezük jelent meg az mTon gondozásában (Little Girl, 2010 és Moonbike, 2016), mindkettő az énekesnő szerzeményeit tartalmazza.

A számokban keverednek a stílusok, de a hangzásukban meghatározó az elektronikus zene elemeivel vegyített R&B-funk jelleg és néha a drum&bass stílus, a lüktetés szolgál alapul egy-egy dal hangszerelésében. Lemezeik modernebb, szélesebb zenei spektrumot átívelő hangzást adnak, kidomborítva Erika egyéni zeneszerzői-szövegírói világát.

A zenekar Magyarországon és Európa-szerte rengeteg koncertet adott már. Játszottak többek között Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Horvátországban, Németországban, Hollandiában is. Vendégei voltak már a Vienna Jazz Festivalnak, a Gronau Jazz Festivalnak, szerepeltek a Liburnia Jazz Festiválon.

2012-ben csehországi és szlovákiai turnéjuk alkalmával 14 koncertjük volt az országok különböző városaiban.

Magyarországon visszatérő vendégei a fontosabb jazz kluboknak, megfordultak már sok kis-és nagyvárosban és fesztiválokon.

Első lemezükön Elek István, a másodikon John Gunther denveri szaxofonos vendégszerepel.

Fülbemászó dallamok, mély dalszövegek, megkapó groove-ok, virtuóz rhodes-szólók és jellegzetesen komplex zenei hangzás teszi zenéjüket modernné és különlegessé.

Az online koncert az NKA támogatásával jön létre.

 

A koncertet ide kattintva tudják majd nyomon követni. 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.