Új szolgáltató váltja az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltatót

(Budaörs, 2021. február 21. – Budaörsi Infó) Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. hivatalos kérelemmel fordult a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz, hogy vonja vissza az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatási területére érvényes villamos energia egyetemes szolgáltatási engedélyét. Az érintett ügyfeleknek semmilyen teendője nincs, a háztartások energia ellátása folyamatos, változatlan módon kapják és rendezhetik áramszámláikat, a szolgáltatóváltásról a megszokott kommunikációs csatornákon folyamatos és teljes körű tájékoztatást kapnak majd.

 

 

A szolgáltatóváltás azokat a Budapesten és Pest megye legnagyobb részében, valamint Északkelet-Magyarországon élő, alapvetően lakossági ügyfeleket érinti, akik jelenleg egyetemes szolgáltatásként vásárolják a villamos energiát az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-től.

Az egyetemes szolgáltatási engedély visszaadása nem vonatkozik az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-vel versenypiaci szerződésben álló ügyfelekre, számukra a vállalatcsoport a jövőben is változatlanul biztosítja a villamos energia szolgáltatást.

Az egyetemes szolgáltatási engedély visszaadását követően az érintett ügyfeleknek semmilyen teendője nincs, a szolgáltatóváltásig a megszokott módon kapják meg és egyenlíthetik ki áramszámláikat, intézhetik ügyeiket.

 

 

csekk

 

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. a változásokról a már megszokott csatornákon keresztül folyamatosan tájékoztatja majd ügyfeleit. A változás a villamos energia szolgáltatás minőségét nem érinti. A szolgáltatóváltás pontos időpontjáról a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal dönt.

Az egyetemes szolgáltatási engedély visszaadását követően a villamos energia hálózat fenntartója és üzemeltetője Budapesten és Pest megye legnagyobb részén továbbra is az ELMŰ Hálózati Kft. lesz.

Ez azt is jelenti, hogy a cégcsoport kapcsolatban marad lakossági ügyfeleivel is, hiszen az áramhálózat üzemeltetőjeként a jövőben is garantálja majd számukra a biztonságos és magas színvonalú villamosenergia-ellátást, fejleszti és karbantartja hálózatát. Emellett feladata egyebek mellett a mérőórák felszerelése, cseréje, ellenőrzése és szükség szerint helyszíni leolvasása is.

Az északkelet-magyarországi áramhálózatot üzemeltető és az ott élő ügyfeleket ellátó Émász Hálózati Kft.-t korábbi bejelentésének megfelelően az E.ON Hungária Csoport az MVM Csoportnak tervezi értékesíteni. A Elmű-Émász társaságcsoport az E.ON Hungária Csoport tagja. A mostani döntés része a 2019-ben bejelentett átalakítási folyamatnak.

 

 

(Budaörsi Infó/elmuemasz.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.