Jelentősen nőtt az első lakásvásárlók száma a fővárosban egy elemzés szerint

Aktív kereslettel, erős forgalommal és a várakozásoknak megfelelő tendenciákkal kezdődött az év a lakóingatlan piacon a Duna House adat szerint: az adás-vételeket és az érdeklődőket nézve is az elmúlt 5 év legmagasabb számát mutatják a statisztikák, miközben megugrott az első lakásvásárlók száma a fővárosban.

 

 

A közlemény szerint a keresleti index 102 pontos csúcson állt és több mint 11 ezer lakóingatlannak lett új tulajdonosa 2021 januárjában, szemben az egy évvel korábbi 9917-tel.

Bár az adatok alapján az első lakásvásárlók az ingatlanpiacon mindig is stabilan látható, nagyobb csoportként voltak jelen, az elmúlt időszakban, a több támogatási kedvezmény miatt, egyre nő a számuk.

Ezt támasztják alá a havi adatok, amiből látszik, hogy Budapesten 10 százalékpont növekedéssel 31 százalékra nőtt a részarányuk a vásárlók között, a tavaly januári adatokhoz képest.

A fővárosban az első lakásvásárlók átlagosan 60 négyzetméter területű lakásokat vettek 37,5 millió forintos áron idén januárban, míg vidéken ennél nagyobb, 74 négyzetméteres ingatlanokat tudtak megszerezni az első lakásvásárlók, átlagosan 22,5 millió forintért. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.