Wittinghoff Tamás írásban kérte Gulyás Gergelytől, hogy Budaörs kapja vissza az állami költségvetésből az elvont iparűzési adót

(Budaörs, 2021. február 9. – Budaörsi Infó) Az elmúlt héten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek levelet küldött Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere. Levelében azt kérte, hogy Budaörs Város Önkormányzata kapja vissza az állami költségvetésből, az elvont iparűzési adót. 

 

 

A polgármester levelében arra hivatkozott, hogy a 25 000 főnél kisebb települések gyakorlatilag visszakapták a tőlük elvont iparűzési adót.

Wittinghoff Tamás továbbá azt is írja, hogy Csenger-Zalán Zsolttal történt egyeztetése motiválta arra, hogy levelet fogalmazzon meg Gulyás Gergelynek.

Hozzátetette, hogy önkormányzatnak a 2021. évre vonatkozó költségvetési javaslatát február 15-ig kell elkészítenie és benyújtani a képviselő-testületnek.

„Az önkormányzati költségvetés jellegi helyzetben kénytelenek lennénk olyan javaslatot megfogalmazni, amely már rövid távon is mind a polgáraink, mind az itt tevékenykedő vállalkozóink számára hátrányos intézkedéseket, megszorításokat jelentene, melyek reményeink szerint a kormányzati célkitűzések között sem szerepelnek.”

 

LEVELWT2 LEVELWT

A levél tartalmát ide kattintva is el tudják elolvasni!

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.