Ismét bontják a Kőhegyet?

(Budaörs, 2021. február 9. – Budaörsi Infó) 2015-ben nagy felháborodást váltott ki cikkünk, amiben egy Máriavölgy utcai építkezésről számoltunk be. Abban a demonstrációhoz is vezető esetben a Kőhegy egy nagyobb részét kibontották markolókkal és háromlakásos társasház építését tervezték a helyére, amit a város és a budaörsiek megtudtak akadályozni. Viszont a sziklafalban tátongó lyukat az építtető azóta sem hozta rendbe. Tavaly egy az Odvashegyen történő tájrombolásról számoltunk be, de a munkálatok mennek tovább, bár ígéret elhangzott a rendezésre a cikkünk után hozott hatósági intézkedés nyomán. Most ismét a Kőhegyen történik „valami”, amiről a lakók a közösségi oldal egy csoportjában fejtették ki a véleményüket. 

 

 

A csoport tagjai a felháborodás mellett, kérték Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét, hogy nézzen utána, hogy mi történhetett, mert napok óta azt tapasztalják, hogy egy vállalkozó munkagépekkel csonkítja meg a Kőhegyet.

A polgármester a közösségi médiában úgy reagált az esetre, hogy természetesen azt nem tudja, hogy az illetékesek mit tudnak róla, de tájékozódik.

 

„Azt látom, hogy mindkét oldalán vannak házak, jóval feljebb is, a képek szerint. Azaz magán, nem védett terület. Építéshatóság Budaörsön pedig már rég nincs. A járvány ideje alatt vették el a maradék jogosítványainkat is.

Egyet tudunk korlátozni. Ha a telekhatáron túl tesznek bármit.”

 

A lakosoktól megtudtuk, hogy  a szóban forgó telek jobb oldalán van csak másik ház/telek, balra tőle nincs, mögötte pedig szintén csak maga a hegy, egy kis ösvénnyel.

Az alábbi képen pirossal jelölt részen folyik a hegy elbontása az egyik kommentelő szerint.

 

 

mariavolgybontas2021

 

 

A poszt megjelenését követően egy kis idővel Wittinghoff Tamás tájékoztatta a felháborodott lakosokat, hogy mire jutott a budaörsi Önkormányzat az ügyben:

 

„Tájékozódtam, bár nem könnyű a helyzetem. Mert bár a város semmiféle építéshatósági jogkörrel nem rendelkezik, a GDPR törvény előírásai szigorúak. Így sem neveket, sem egy konkrét egyedi hatósági ügy részleteit le nem írhatom.

Amit leírhatok annyi, hogy a város jegyzője nevében a főépítész végzésében megkereste az illetékes, Budakeszin működő kormányhivatalt.

A telek egyébként valóban magántulajdon, valóban beépíthető. Hogy ezt ne tehessék szabályokat figyelmen kívül hagyva, az a kormányhivatalon múlik.

Semmilyen más érdemi lépésre nincs lehetőség Budaörs jegyzője részéről.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.