A Mol 14 új elektromos töltővel bővítette hazai hálózatát, ebből kettőt Budaörsön helyeztek el

(Budaörs, 2021. január 27. – Budaörsi Infó) A Mol 14 elektromos töltővel bővítette hazai töltőhálózatát, így a vállalat már 71 elektromos töltőt üzemeltet országszerte.

 

 

A társaság keddi közleménye szerint a NEXT-E projekt részeként az elmúlt hetekben a legforgalmasabb autópályák mentén telepítettek elektromos töltőket, így az M1-M7 bevezető szakaszán lévő budaörsi Mol-töltőállomáson, az M1-es autópálya mentén a mosonmagyaróvári jobb oldali pihenőhelyen, az M3-as autópályán a Rekettyés pihenőhely mindkét oldalán, az M5-ös autópálya két oldalán Kecskemétnél és Szatymaznál, az M7-es autópályán a balatonlellei pihenőhely mindkét oldalán, Fülénél szintén mindkét oldalon, valamint Budaörsön a Garibaldi utcában és a Balatonkeresztúron lévő Mol-benzinkúton.

 

 

elektromosautotolto

 

A közleményben kiemelték, hogy a magyarországi töltőhálózat mellett a Mol konzorciumi partnereivel hat országon átívelő (Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Magyarország és Románia) régiós hálózatot hoz létre az Európai Unió által támogatott NEXT-E projekt keretében.

A közlemény idézi Tóth-Fekete Róbertet, a Mol-csoport alternatív üzemanyagok területének vezetőjét, aki elmondta: a Mol hálózata 161 elektromos töltőből áll a régióban, amelyek nagy részét az Európai Unió támogatásával építették ki. A fejlesztések a NEXT-E projekt lezárultával sem fejeződnek be, a tervek szerint 2021 végére a régióban a Mol-benzinkutak 10 százalékán, mintegy 200 töltőállomáson lesz elektromos töltő.

Felidézték, hogy a Mol 2020 nyarán vezette be az elektromos töltők egyszerű és gyors használatára kifejlesztett Mol Plugee alkalmazást (erről részletesebben itt olvashatnak). Az applikáció népszerű az elektromos autók tulajdonosainak körében, mert lehetővé tette azt a rég várt fizetési megoldást, amely figyelembe veszi az autók villamosenergia felvételi képességét, még inkább alkalmazkodva az elektromos autóval rendelkezők igényeihez. A Mol Plugee jelenleg már csaknem 5000, applikáción keresztül töltő felhasználóval rendelkezik.

 

 

(Budaörsi Infó/MTI)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.