Régi magyar némafilmek zenei aláfestésére hirdetnek pályázatot

Némafilmhez filmzenét! címmel indít pályázatot régi magyar némafilmek zenei aláfestésére az idén 30. jubileumát ünneplő Művészetek Völgye Fesztivál és a 120 éves magyar filmet ünneplő Nemzeti Filmintézet.

 

 

A pályázat kiírói a Mire megvénülünk, az Aphrodité és a Rabmadár című magyar némafilmekhez várnak zenei alkotásokat március 31. éjfélig – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Pályázni a filmek 5-5 perces részleteire írt zeneművel lehet, a zenének a cselekményt szorosan követnie kell, azt aláfestve, hangsúlyozva. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, filmenként két alkotást juttatnak tovább a döntőbe.

A hat döntős lehetőséget kap arra, hogy ezt követően a teljes filmek zenéjét megalkossa és filmvetítéssel egybekötött élő fellépésen előadja a jubileumi Művészetek Völgye Fesztiválon.

A nyertesek pénzjutalomban részesülnek és további fellépési lehetőséget kapnak a szervezőktől.

A pályázat részleteiwww.muveszetekvolgye.hu/nemafilmhezfilmzenet2021 oldalon olvashatók.

A pályázatot 2020-ban hirdették meg először azzal a céllal, hogy régi magyar némafilmek új életre kelhessenek hazai zeneszerzők alkotásai által és a közönséghez is közelebb kerüljenek különleges hangulatú élőzenés filmvetítéseken. A tavalyi filmzeneírói pályázaton három nyertest választott a szakmai zsűri, Szabó Ádám Az utolsó éjszaka, Lelkes Botond és Őri Kiss Botond az Egy fiúnak a fele című némafilmekhez szereztek új zenét, alkotásaikat a Művészetek Völgye mozijában adták elő. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.