Bertók János: Idén szeretnénk a Fillarit újra felhelyezni Magyarország kerékpáros térképére!

(Budaörs, 2021. január 14. – Budaörsi Infó) A Fillari Team-ről már többször olvashattak hírportálunkon, a Budaörsi Infó Online-on. A kerékpáros egyesület nevéhez fűződnek a budaörsi kerékpáros felvonulások, de több szemétszedő akció is. A napokban a csapat két tagjával beszélgettünk az elmúlt évükről és a távlati terveikről.

 

 

Hugauf Marci és Bertók János a Budaörsi Infónak elmondták, hogy egyesületükkel szeretnének csatlakozni a Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkhoz. Így hamarosan egy újabb érdekes, kerékpározással kapcsolatos cikk-sorozattal kedveskedhetünk olvasóinknak.

De addig is, tekintsük át, hogy hogyan telt az Egyesület elmúlt éve, milyen nehézségekkel kellett szembenézniük a koronavírus-járvány miatt.

 

 

16_04_22_kerekparos_felvonulas_fillari13

 

 

Bertók János

Alapvetően kerékpár-szempontból nem volt rossz évünk, bár a versenyek vagy elmaradtak, vagy a szezon végére lettek halasztva, az egyéni- és csapatedzések ugyanolyan, vagy még nagyobb elánnal mentek, köszönhetően a home office nyújtotta előnyöknek.

 

 

fillariteamkerekparosegyesulet2021januar (4)

 

Volt olyan csapattársunk, aki júniusra már annyi km-t tekert, mint 2019-ben egész évben.

El tudtunk indulni több versenyen, Hugauf Marci, Huszti Gábor és Feldhoffer András rendszeres résztvevői voltak a megmérettetéseknek, a többiek kinéztek 1-1 fontosabb versenyt és azon indultak, de például az ország egyik legnépszerűbb mezőnyversenyén, a Tour de Zalakaroson 5 versenyzőnk állt a rajtnál.

 

 

Hugauf Marci:

Hálásak vagyunk a sorsnak, hogy a tradicionális éves Balaton-körünket is meg tudtuk tartani, vendégül tudtuk látni salgótarjáni kerékpáros barátainkat, illetve a Marót-korneres (Dobogókő) Tour de Hongrie kitekeréssel megmozgattuk a teljes országúti kerékpáros közösséget.

 

 

fillariteamkerekparosegyesulet2021januar (1)

 
Milyen terveitek vannak az idei évre, mi a legközelebbi nyilvános eseményetek?

Bertók János: Folyamatosan érdemes figyelemmel követni a Facebook-oldalunkat, mert a srácaink a Cyclo-cross Magyar Kupában hétről hétre versenyeznek (itt mindig megosztjuk a linket is, amin keresztül élőben lehet szurkolni nekik, garantáltak az izgalmak). Emellett idén elképzeléseink szerint szeretnénk minden jelentős országúti mezőnyversenyen elindulni, ehhez igazoltunk erre a szezonra több csapattársat.

Hugauf MarciA tavalyi évhez hasonlóan, idén is fontos számunkra, hogy mindhárom – országúti, mountain bike és cyclo-cross – szakágban eredményesen jelen legyünk. A cyclo-cross szezon lassan véget ér, így jelenleg az országúti és mountain bike szezonra való felkészülés, az alapozás zajlik.

A közösségi kerékpározásban is szintet szeretnénk lépni: felvesszük/vettük a kapcsolatot az ország több regionális egyesületével és oda-visszavágó alapon tekerünk velük együtt, ez erősíti a sportág felé az elköteleződést, megismerik az egyesületünket, támogatóinkat távol Budaörstől és nem mellesleg ezáltal megismerjük országunk szebb bringás útvonalait.

 

 

fillariteamcsoportkep

 

Hány tag csatlakozott eddig az Egyesületetekhez. A Járvány idején esetleg jöttek új tagok?

Bertók János: A keretet február közepére véglegesítjük, de számításaink szerint 6-7 olyan bringással erősödünk, akik versenyeken is eredményesek lehetnek. A megfelelő erőnléti állapot mellett fontos szempont volt, hogy az új embereknek legyen kötődésük városunk irányába és megfelelő motivációval rendelkezzenek. Így kb. 20-25 fő egyesületi létszámmal számolunk.

 

Mi a célkitűzésekkel indultatok neki az idei évnek?

Bertók János: Idén szeretnénk a Fillarit újra felhelyezni Magyarország kerékpáros térképére, ahol jó pár éve volt. Egyesületünk idén 15 éves lesz, ezt a számot önmagában kevés szakági csapat mondhatja el magáról, így a tradíciókhoz méltó, profizmust sugalló képet szeretnénk kialakítani magunkról, ennek első lépése egy aktív közösségi jelenlét a város és a bringás közösség életében, ha ez megvan, a támogatók és jó versenyzők már „maguktól” jönni fognak.

 

fillariteamkerekparosegyesulet2021januar (3)

 

Sok sikert kívánunk és kíváncsian várjuk a további kerékpáros híreket! 

 

 

Korábbi cikkeink a Fillari Team-el kapcsolatban:

Kerékpáros felvonulás volt Budaörsön

Kerékpáros felvonulás Budaörsön – 10 éves a Fillari Team (képek)

Harminc zsák szemetet gyűjtöttek össze a hétvégén Budaörsön

Kerékpáros felvonulás Budaörsön 2017 (képek)

IfiSzedd – Összefogás egy tisztább Budaörsért

Az Ifjúság Fája – Az év minden napján környezettudatosan

Szerző Péter: A sport nagyon jó ellenszere lehet az alternatív világnak

Kerékpáros „keresztes lovagok” Budaörsön

Képes beszámoló Schirilla György nagy budaörsi futásáról

Schirilla György a budaörsi óvodákat is érintő nagy futása

Két keréken – VIII. Budaörsi Kerékpáros Felvonulás

Fillaris lány a dobogón

Aranyérem a Fillarisoknál

Már ötödik éve: edzőtáborozik a Fillari

Mindenki számít: V. Budaörsi Kerékpáros Felvonulás 2011

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.