Emmi: nincs változás a középfokú felvételik menetében

Nincs változás a középfokú felvételik menetében, az írásbeli vizsgák az eredeti időpontban, személyes jelenléttel történnek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

 

 

A minisztérium a Demokratikus Koalíció közleményére reagált, amelyben az ellenzéki párt arra szólította fel a kormányt, hogy mielőbb tájékoztassa a szülőket a középiskolai felvételik menetéről.

Az Emmi kiemelte: az Oktatási Hivatal honlapján hetek óta olvasható a középfokú felvételivel kapcsolatos részletes tájékoztató.

“A hírhamisításban élenjáró ellenzék ismét bizonyította, hogy nem erőssége a nyilvános, hiteles forrásokból történő tájékozódás” – írták.

Tudatták, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere már december elején rendelkezett második pótnap kijelöléséről is arra az esetre, ha valaki betegség vagy karantén miatt nem tud részt venni a vizsgán.

Az írásbeli felvételiket az érettségi írásbeli vizsgákon alkalmazott és bevált biztonsági előírások és járványügyi szabályok szigorú betartása mellett tartják meg, a távolságtartásért az előző évekhez képest jóval több, 535 helyszínen. A középiskolába jelentkezők száma együttesen mintegy 75 ezer – olvasható a közleményben. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.