Kijárási tilalom és tűzijáték stop szilveszterkor

(Budaörs, 2020. december 29. – Budaörsi Infó) A szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatása és a csoportosulások elkerülése érdekében megtiltotta a kormány a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását – áll Magyarország kormánya 2020. december 17-ei bejelentésében a kormany.hu-n.

 

 

A kormány bejelentésében a következőket közölte:

A Magyar Közlönyben is megjelent kormányrendelet szerint az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékek december 28-án 18 óra és január 1-jén hat óra között tartó időszak tartama alatt sem használhatók fel.

A 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék tekintetében meghatározott tevékenységek sem hatósági engedély nélkül, sem a hatóság által kiadott engedély birtokában nem végezhetőek.

A mostani rendelet tehát kiterjed minden fajta tűzijátékra, amelyeket korábban az év végi időszakokban lehetett árulni és használni. A petárda árusítása máskor is tilos.

Akár 150 ezer forinttal büntethető szabálysértést követ el az is, aki a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek forgalmazására, felhasználására, birtoklására vonatkozó előírásokat megszegi.

 

 

(Budaörsi Infó/kormany.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.