Újabb kiszúrt gumi, autórongálás – Növekvő „nagyvárosi” gondok Budaörsön

(Budaörs, 2020. december 27. – Budaörsi Infó) Növekvő lélekszám, forgalom, parkolási gondok, zaj és türelmetlenség. Az egyre nagyobb zsúfoltság miatt az embereket érő mindennapos stressz egyre jellemzőbbek Budaörsön is. Mindezeket tetézi a járvány. A közösségi oldalakon elszaporodtak azok a bejegyzések, amik autógumik kiszúrásáról, gépkocsik megrongálásáról, tükrök letöréséről szólnak. Egyre többször tudatos állatkínzási esetekről is olvasni.

 

 

Harminc évvel ezelőtt félórát kellett várni, hogy autót lásson az ember Budaörsön, most félórát kell várni, hogy átmehessen az utca túloldalára…

A kisvárosi életmódért és kényelemért Budaörsre költözők már nem feltétlenül fogják megtapasztalni mindazokat az előnyöket, amik a legnagyobb vonzerőt jelentették számukra a városunkban. Az „ősbudaörsiek” pedig egyre nagyobb nosztalgiával gondolnak azokra az időkre, amikor még nem a zsúfoltság, a zsebkendőnyi területeken és megbontott hegyoldalakon épült társasházak voltak a legjellemzőbbek a lakhelyükre.

Sajnálatos módon, a város növekedésével az együttélési szabályok felrúgásának egyre gyakoribb és változatosabb eseteivel lehet találkozni a budaörsiek közösségi oldalain.

 

Íme egy újabb, most karácsonyi, december 26-ai autórongálási eset:

„Sziasztok!

Van egy gondom, amit a mellékelt képeken is láttok. A törökugratónál lakom, viszont az autómmal sajnos nem tudok a bent parkolni a kertben helyhiány miatt, így párszáz méterre szoktam hagyni, lejjebb egy sarokkal az utcai parkolóban. Ami feltűnt, hogy amióta itt lakom, több mint egy éve már 4 defektem volt.

Mindig egy csavar volt a gumimban. Előtte 7 évig viszont egyszer sem kaptam defektet. Megfordult a fejemben, hogy ez már lehet nem véletlen. Viszont a mostani eset megerősített ebben.

Szentestéről virradóra, mikor utaztam haza vidékre a családhoz látogatóba, ezekre lettem figyelmes. Egy újabb csavar szépen beletekerve a gumiba, a záram pedig teljesen szétbarmolva. Nem tudom, hogy el akarták e lopni, vagy inkább csak a szándékos károkozás volt az illető motivációja. (?)

Az autó napi használatban van, ezzel járok dolgozni. A parkolóban mindig van hely, arra direkt figyelek, hogy ne vegyem el más elől. De sosem volt még tele.

Nem tudom ki szórakozhat ilyesmivel, vagy miért jó ez neki. De nekem plussz költség, idő míg javíttatom, meg hát az utánajárások. Sajnos én is munkával keresem a kenyerem, nem vagyok lottónyertes, így nem jönnek jól ezek a „felesleges” kiadások.

A kérdésem az lenne, hogy nem járt így valaki a környéken esetleg? Vagy csak én vagyok ilyen balszerencsés? Van valakinek valami tippje, hogy mit tudnék tenni? Előre is köszönöm a tanácsokat.”

 

 

kiszurt_gumi_autorongalas_budaors_2020dec26

 

Ha valaki tud valamit az esetről írja meg nekünk és továbbítjuk a károsultnak.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.