Orbán Viktor négy lépést jelentett ma be, ami sokak életére hatással lehet – Budaörs bevételeinek több mint 50 százalékát veszíti el Wittinghoff Tamás szerint

(Budaörs, 2020. december 19. – Budaörsi Infó) Orbán Viktor mai Facebook videójában négy lépést jelentett be, ami nagyon sokakat érint.

 

 

Járvány idején az emberi életek mellett a családokat és a vállalkozásokat is védeni kell – közölte a miniszterelnök szombati Facebook-videójában.

 

Mai bejelentések:

1.) A hitel-visszafizetési moratóriumot július elsejéig meghosszabbítják. A hosszabbítás automatikus, csak annak kell felkeresnie a bankját, aki fizetni akarja a részleteket.

 

2.) A járványügyi intézkedések miatt ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat decemberben és januárban a bérköltségek kétharmadának átvállalásával és a járulékfizetés elengedésével támogatja a kormány. A vendéglátóhelyek, szállodák mellett ezt a támogatási formát kiterjesztik a szünetelni kényszerülő magántulajdonban lévő “buszos vállalkozásokra” is.

 

3.) A kkv-k és az egyéni vállalkozások iparűzési adóját január elsejétől a felére csökkentik. A 25 ezer fő alatti települések a kormánytól támogatást kapnak, a nagyobb városok helyzetét egyenként tekintik át.

 

4.) A gyereket nevelő és a váró családokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum 3 százalékos kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik, amiből 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás, ami a felújítás végével vehető igénybe és automatikusan csökkenti a hitel összegét.

 

Orbán Viktor mai bejelentéseit ide kattintva tudják megnézni videós formában.

 

 

 

wittinghoff_Tamas2019

 

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere a következőképpen reagált a mai bejelentésekre közösségi oldalán:

 

Európa kulturált részén, a válság miatt, többlet támogatásokat kapnak az önkormányzatok. Magyarországon kifosztják őket, ellehetetlenítve a helyi közszolgáltatásokat. A ma bejelentett intézkedéssel Budaörs bevételeinek több mint 50 százalékát veszíti el. Nincs mit szépíteni, ez gazemberség!

“Hát akkor ez kész, ennyi volt…

Orbán Viktor ma bejelentette a magyar önkormányzatiság kivégzését.

Az iparűzési adó harminc évig volt az önkormányzatok által végzett közszolgáltatások legfontosabb alapja. A megfelezése nem kezeli, hanem mélyíti a válságot. A vállalkozásoknak ez nem jelent érdemi segítséget, hiszen az adó mértéke meglehetősen alacsony és egyébként is bevétel alapján kell fizetni: aki bajban van, eleve kevesebbet fizet. Ennek a miniszterelnöki bejelentésnek semmi köze a gazdasági válság kezeléséhez, ennek a cinikus hatalmi politizáláshoz van köze csak.

Az egyébként is a tönk szélén álló önkormányzatok számára viszont a mai bejelentés maga a kivégzés. Sok települést küld padlóra, taszít kilátástalan helyzetbe, veszélyezteti a közszolgáltatások ellátását.”

“Blabláznak valamit a kompenzálásról. Tudjuk mit akarnak: amelyik városvezető befogja a száját, az talán túlél, de már nem a helyi polgárok akaratát képviselő önkormányzat lesz, csupán a kormány vazallusa.”

“Ennek a felelőtlen kormánypolitikának a társadalmi, gazdasági és politikai következményei beláthatatlanok. Az önkormányzatok összefogása, közös fellépése, a választóink bevonása ebbe a küzdelembe elkerülhetetlen. Mert a városok kifosztása nem kormányzás!”

(Az idézőjeles részek a főpolgármester iménti tájékoztatójából származnak)”

 

 

polgarmesterfb

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.