Csupa csokis kávés krémtorta recept karácsonyra!

(Budaörs, 2020. december 19. – Budaörsi Infó) Decemberben fénybe öltözik minden. Az otthonunk, a kertünk és a lelkünk feldíszítésével is várjuk a Karácsonyt.

 

 

Ezt a nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, isteni finom csupa csokis édességet én is egy kis kreativitással felöltöztetem, feldíszítem és így egy pompás ünnepi desszert, karácsonyi vacsorazáró lesz belőle. Ugyanakkor bármikor elkészíthető 30 perc alatt, ezért a hosszú téli estéket is beédesítheti.

 

Hozzávalók:

15 dkg étcsokoládé (jó fajta 70 % körüli kakaó tartalommal)
15 dkg vaj
8 dkg cukor
3 tojás
3 evőkanál kávé (kávé lecserélhető tejre)
2 evőkanál dió/ vagy liszt
1 pici teáskanál sütőpor, pici fahéj

 

 

receptszilvi

 

Elkészítés:

A sütőt felmelegítem 175 fokra. Kivajazok és kakaóporral behintve előkészítek egy tortaformát.
Az étcsokoládét kis darabokra törve a vajjal együtt vízgőz fölé teszem és megolvasztom. Levéve a gőzről műanyag tálba töltöm, kicsit hűlni hagyom, majd beleteszem az összes kimért hozzávalót: a cukrot, a kávét, a tojásokat, a diót vagy lisztet, a pici sütőport és pici fahéjat- és kézi habverővel jól kikeverem a sűrű fényes masszát, amit végül beletöltök egy kisebb tortaformába.

Beteszem a sütőbe és 20 percig sütöm. Nem baj, ha egy picit rezeg a közepe és olyan lágynak tűnik (ez a sok olvadt csoki miatt van)- akkor is ki kell venni a sütőből, mert kihűlve majd így lesz isteni krémes a belseje.

A tortát a formában hagyom kihűlni és közben előkeresek egy csipkés- horgolt terítőt. A terítőt szépen ráteszem a tetejére és szitán át megszóróm porcukorral én levendulás porcukorral szoktam megszórni) majd végül a terítőt óvatosan leveszem és voilá máris kész az ünnepi csupa csokis krémtorta, amit én diós fagyival szoktam tálalni és egy finom kávét is készítek még hozzá.

 

 

receptszilvi3

 

receptszilvi4

 

Jó étvágyat és Áldott békés Karácsonyi Ünnepet kívánok szeretettel.

 

Géczy-Gaál Szilvia

szilvireceptcsokitorta

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.