Koronavírus – Péntektől kézbesítik a nyugdíjasoknak a vakcinaregisztrációs lapot

Péntektől kézbesíti a posta mintegy kétmillió nyugdíjasnak a vakcinaregisztrációs lapokat – mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

 

A szakember kérte, hogy azok a nyugdíjasok, akik szeretnének regisztrálni a védőoltásra, töltsék ki a Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztató levelének mellékleteként kézbesített regisztrációs adatlapot, és küldjék azt vissza az ingyenes válaszborítékban.

A kézbesítés a fővárosban kezdődik, de év végéig várhatóan minden nyugdíjas meg fogja kapni a levelet. A tömeges védőoltás várhatóan 2021 elején kezdődhet – tette hozzá Galgóczi Ágnes.

Kitért arra, hogy a vakcinainfo.gov.hu internetes felületen is már sokan regisztráltak. Megerősítette, ez a felület nem kötelez senkit semmire, itt csak az igényt jelezhetik azok, akik szeretnék majd beoltatni magukat a koronavírus ellen.

A szakember szerint az esetszámok csökkenése nagyon biztató, azonban a védelmi intézkedéseket és higiéniás rendszabályokat továbbra is be kell tartani.

Elmondta: az elmúlt napon újabb 5415 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, kórházban 7869 embert ápolnak, lélegeztetőgépre 645-en szorulnak. Elhunyt 171, többségében idős, krónikus beteg.

Galgóczi Ágnes beszámolt arról is, hogy az elmúlt tizenöt napban a legtöbb új esetet Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Kecskeméten és a főváros XI. kerületében regisztrálták.

Az osztályvezető kitért arra: a járvány és az ezzel járó korlátozó intézkedések az idősekre is nagy terhet rónak. Arra kért mindenkit, használja ki az internet adta lehetőségeket a családtagjával való kapcsolattartás során, a személyes találkozások inkább a szabadban történjenek a megfelelő távolságtartás betartásával. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.