Női asztalitenisz BL – A házigazdával egy csoportban a Budaörs

(Budaörs, 2020. december 3. – Budaörsi Infó) A házigazda Linz AG Froschberg, a francia Metz és a spanyol Girbau-Vic lesz a Budaörs csoportellenfele a női asztalitenisz Bajnokok Ligája csütörtökön kezdődő linzi buboréktornáján.

 

 

Érdekesség, hogy az osztrák csapat vezetőedzője az a Harczi Zsolt, aki korábban a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya, valamint a budaörsi női gárda trénere is volt.

A szerda kora délutáni sorsolás előtt mind a 11 résztvevő csapat átesett egy újabb koronavírusteszten – kedden már a helyszínre is csak friss negatív eredménnyel lehetett megérkezni -, és miután ezek az ellenőrzések egytől egyig negatívak lettek, minden klub beköltözhetett a “buborékba”, ahol a viadal végéig tartózkodnia kell.

A torna magyar résztvevője, a tizedik kiemelt SH-ITB Budaörsi SC két Európa-bajnok játékosa, Póta Georgina és Lovas Petra nélkül utazott el az eseményre, a csapatot Fazekas Mária, Surján Szabina és Dari Helga alkotja. A riválisok közül a Linz a második, a Metz a negyedik, a Girbau-Vic pedig a nyolcadik az erősorrendben.

A csoportmeccseket csütörtöktől szombatig bonyolítják le, a három csoport győztese egyből az elődöntőbe kerül. Vasárnap következik a rájátszás-kör a három csoportmásodik részvételével, ennek győztese csatlakozik a három további elődöntőshöz. A legjobb négy két párharcát hétfőn bonyolítják le, majd kedden következik a finálé.

A Budaörs a papírforma alapján – ráadásul meggyengült összeállításban – nem számít az esélyesek közé, azért vállalta a megméretést, hogy tavasszal az Európa Kupában folytathassa szereplését a nemzetközi porondon. Az elődöntőbe nem jutó csapatok átkerülnek az EK-ba.

Az európai szövetség a koronavírus-járvány miatt változtatott az eredeti lebonyolításon, és egy helyszínen, néhány nap alatt rendezi meg az első számú európai kupasorozatot.

 

 

A B csoport menetrendje:

 

csütörtök:

Metz TT (francia) – SH-ITB Budaörsi SC 12.30

Linz AG Froschberg (osztrák) – Girbau-Vic TT (spanyol) 15.00

 

péntek:

Girbau-Vic – SH-ITB Budaörsi SC 10.00

Linz AG Froschberg – Metz TT 15.00

 

szombat:

Metz TT – Girbau-Vic TT 12.30

Linz AG Froschberg – SH-ITB Budaörsi SC 15.00

 

 

(Buzdaörsi Infó / mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.