Három-öt darab influenza elleni oltóanyagot kaptak praxisonként a háziorvosok – Az NNK újabb szállítmányt ígér

(Budaörs, 2020. december 1. – Budaörsi Infó) Korábban már írtunk arról hírportálunkon, hogy ingyenes a teljes magyar lakosság számára az influenza elleni védőoltás és javasolt mindenki számára hogy beoltassa magát. Tapasztalataink viszont azt mutatják, hogy Budaörsön mégis nehéz hozzájutni, mi több szinte lehetetlen.

 

 

Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 11-én a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy az influenza elleni oltást mindenki ingyenesen kaphatja. Viszont mit tehetünk akkor, ha hiába jelentkezünk be a háziorvosunk rendelőjébe, mert azt az információt kapjuk tőle, hogy sajnos elfogyott az oltóanyag.

Legtöbbjük várólistákat vezet és maximum ezekre lehet feliratkozni, és türelmesen várni.

Az elmúlt pár hétben több budaörsi háziorvos is jelezte megkeresésünkre a Budaörsi Infó szerkesztőségének, hogy bár igény lenne az oltásra városunkban, viszont azt tapasztalják, hogy nem kapnak megfelelő mennyiségű oltóanyagot. Elmondásuk szerint van olyan hét, hogy csak 2-5 embernek elegendő oltóanyagot kapnak. Így rendkívül nehéz eldönteni is, hogy ezeket kik kapják meg és megmagyarázni az okokat a várakozóknak, miközben információval nem rendelkeznek. Információink szerint hasonló a helyzet Budapesten is.

Ezzel kapcsolatban felkerestük az Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) és kértük őket, hogy tájékoztassák szerkesztőségünket arról, hogy mi okozhatja ezt a hiányt, és hogy vajon más település is küzd-e ilyen problémákkal?

Válaszlevelükben konkrétumokkal nem szolgáltak. Azt írták, hogy: “a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hetente kér tájékoztatást a háziorvosoktól az influenza elleni oltóanyag fogyásáról annak érdekében, hogy folyamatos legyen az ellátás.

Az oltóanyag iránti megnövekedett budapesti igényeknek megfelelően, az elkövetkező napokban újabb oltóanyagok kiszállítása történik a fővárosban és környékén.”

 

 

influenza_vedooltas_injekcio_ampulla_jarvany_vakcina

 

Bízunk benne, hogy ez azt jelenti, hogy a következő napokban Budaörsre is eljut az utánpótlás az igényekhez igazodó mennyiségben, amíg még időben vagyunk.

A hét második felében, illetve a jövő héten ismét utána kérdezünk a háziorvosoknál, hogy vajon megérkezett-e a most megígért utánpótlás, ami remélhetőleg nem három-négy darabból fog állni praxisonként, mint az elmúlt időszakban.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.