Labdarúgó NB II – Fontos győzelmet aratott a Budaörs a Debreceni EAC otthonában

(Budaörs, 2020. november 30. – Budaörsi Infó) – A 90. percben lőtt góllal győzött a Budaörs Debrecenben a labdarúgó NB II vasárnapi, 19. fordulójában.

Fontos győzelmet aratott a Debreceni EAC otthonában BSC. A listavezető Debrecen gól nélküli döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás otthonában, így a hajdúságiak előnye három pontra csökkent.

A 25. percben egy beívelés után Menyhártot ítélte szabálytalannak a játékvezető, tizenegyest ítélt a DEAC-nak. A büntetőt Spitzmüller a Budaörs kapujának a közepébe bombázta.

A második félidőben öt perc alatt 3 találat is született.

A 73. percben egyenlített a Budaörs. Menyhárt adott be remekül jobb oldalról, az érkező Sajbán Miklós 4 méterről a kapu bal alsó sarkába fejelt.

A 75. percben megszerezte a vezetést a Budaörs. Szabados passzolta oda Pethő Bencének a labdát, aki 16 méterről a jobb felső sarokba bombázott.

A 78. percben Damásdi egyenlített.

A 90. percben érkezett a Debrecen számára a drámai fordulat! Menyhárt beadása után Pethő forgatta be védőjét, majd 5 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, így 2-3 lett a Budaörs javára.

Budaörs csapata továbbra is a feljutást érő második helyen áll a tabellán.

 

DEBRECENI EAC–BUDAÖRSI SC 2–3 (1–0)

Debrecen, Dóczy József Utcai Egyetemi Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács J. Zoltán (Csatári Tibor, Máyer Gábor)

DEAC: Szabados – Soltész, Papp F., Belényesi, Orosz M. – Spitzmüller – Nagy Z. (Damásdi, 59.), Sándor T. (Kertész, 77.), Nikitscher, Székely D. – Burai. Vezetőedző: Sándor Tamás

Budaörs: Kovács P. – Menyhárt, Kékesi, Fényes, Zeke – Molnár Cs., Petneházi, Nyári, Sajbán Miklós –  Halmai Á. (Pethő, 61.), Molnár T. (Horváth R., 73.). Vezetőedző: Márkus Tibor

Gólszerző: Spitzmüller (26. – 11-esből), Damásdi (78.), ill. Sajbán Miklós (73.), Pethő (75., 90.)

 


Sándor Tamás: Amióta én irányítom a csapatot, ez volt a leggyengébb teljesítményünk. A labdaszerzéseknél pánikoltunk, és ami ránk jellemző, odaajándékoztuk a pontokat az ellenfélnek. Ezzel együtt úgy érzem, a játékosok többsége mindent megtett azért, hogy megnehezítsük a második helyezett dolgát.

 
Márkus Tibor: Végig izgalmas volt a mérkőzés, de szerencsére számunkra jól alakult. Az első félidőben a semmiből kaptunk gólt, így futnunk kellett az eredmény után. Sok helyzetet alakítottunk ki, és ezek közül hármat értékesítettünk, így nem érdemtelenül szereztük meg a három pontot.

 

 

Merkantil Bank Liga NB II, 19. forduló:

Aqvital FC Csákvár-Szolnoki MÁV FC 2-2 (1-2)
Kolorcity Kazincbarcika SC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1 (0-1)
Nyíregyháza Spartacus FC-FC Ajka 1-2 (0-1)
Szombathelyi Haladás-Debreceni VSC 0-0
Soroksár SC-Pécsi MFC 2-2 (0-1)
Szentlőrinc-BFC Siófok 1-0 (0-0)
Békéscsaba 1912 Előre-Gyirmót FC Győr 0-1 (0-0)
WKW ETO FC Győr-Vasas FC 0-1 (0-0)
Dorogi FC-Kaposvári Rákóczi FC 3-0 (0-0)
Debreceni EAC-Budaörsi SC 2-3 (1-0)

 

 

Az élcsoport:

1. Debreceni VSC 42 pont,

2. Budaörs 39,

3. Pécsi MFC 36

 

 

(Budaörsi Infó / fotó: BSC)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.