Budaörsiek együtt, egymásért! – Fehér Edina Szonja: Kreatívan kicsikkel – Három adventi naptár + 1

(Budaörs, 2020. november 27. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül Fehér Edina Szonja Kreatívan kicsikkel című cikk sorozatát olvashatják és videóit láthatják. Ma adventi naptárat készítünk. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Fehér Edina Szonja: Három adventi naptár +1

 

Mindenkinek másképpen alakulnak most az ünnepek, mint amúgy szokás. Én egy kicsit ennek örülök is. Nincs rohanás megfelelési vágy, hogy kinek-mit-hogyan sütni, főzni. Mikor melyik rokonhoz menni, milyen ruha (persze millió és egy váltás ennyi gyerekkel).

Senki ne sértődjön meg, na meg ne érezzék magukat elhanyagolva. Ebben az évben mindenki otthon, csak mi öten és immáron a két kutyával szűkösen a “kis” családdal éljük át ezt a fantasztikus időszakot.
Mikor gyerek voltam nem volt az adventi készülődésre ekkora hangsúly fektetve, meg igazából nem is érdekelt. HUSZONNEGYEDIKE, na az volt a fontos.

Akkor aznap feldíszítettük a fát, egész nap anyám gürizett, hogy aztán este puccba vágva a fa alatt osszuk az ajándékokat…

Nos, én nem ilyen karácsonyt akarnék a családomnak. Idilli, romantikus képsorok futnak a szemem előtt, forró csokit szürcsölve, meleg takaróba bújva, miközben kinn nagy pelyhekben szakad a hó. Na ebben elég sok mindent nem tudok én befolyásolni, de azt igen, hogy ne legyen feszült, ideges a megfeleléstől és már időben elkezdjem a hangolódást.

Így ebben az évben mindenszentek után már karácsonyi zene és filmek hada megy nálunk, és ünnepi hangulatba öltöztetjük lelkünket. Mivel ebben az évben eléggé be vagyunk zárva, végre sikerülhet is!

Nincsenek nagy ajándékozások, a gyerekeknek 1-1-1 ajándék és leginkább minőségi együtt töltött idő van szem előtt. Itt az idő saját karácsonyi szokásainkat kialakítani, és nem a hozott, eddig nem kedvelt modellt követni.

adventkesz

 

 

Három naptár

Nálunk három naptár van ebben az évben.

Egy a gyerekeknek: apró ajándék és egy mese. (Mivel még nem tudnak olvasni, megsúgom egy nagy csomag fa építőkocka darabkái külön-külön, amelyekből egy nagy város lesz 24-én este. A mesék pedig az internetről letöltött 24 db csodás mese).

Kettő a családnak: élmények és kuponok.

PALACSINTÁT MOST! kupon, MA anyu fürdet, MA apa főz, közös mese, stb…. és a gyerekek szépen be tudják ezeket váltani december folyamán.

 

 

szonjapalacsinta3

 

És a harmadik a férjemnek: … Ez már egy kis ajándék tőlem a férjemnek, hogyan éljük túl a december 24-et, apró kedvesség tőlem neki. Van ami csak egy kedves szó, vagy emlék, de még szerelmi vallomás is került a kis ládikába.

Fontosnak érzem, hogy így lassan 10 év után még egymás iránti érdeklődésünket is fenntartsuk, és most, hogy kicsit lassult a világ erre nagyon lehetőségünk van időt szakítani. Használjátok ki ti is. Akár közös sorozat nézés, egy finom vacsora, bármi, de rólatok szóljon: Kettőtökről, hiszen mi, a szülők vagyunk a fő mozgatórugói és hangulatfelelősök a családban. Fontos ápolni és őrizni a kapcsolatot!

valentin_sziv_rozsa_szerelem_balint_0

 

 

+1 virtuális adventi kalendárium magamnak.

Minden napra magamnak valami. 20 perc jóga, egy kis kozmetikum, nagy fürdés a kádban… egyedül PISILÉS…, BÁRMI, ami boldoggá tesz TÉGED!

És ezt a naptárat alakítottam ki a legnehezebben, már azt se tudom mi az, ami csak magamnak okoz örömet. Annyira csak egységben, a családra tudok már gondolni, pedig milyen jó is néha individuumnak lenni és önzőnek.

Kíváncsi vagyok miképpen fog hatni ránk ez az alapjaiban más karácsonyi készülődés?! Megkapjuk-e tőle mindazt, ami szeretnék? Egy karácsonyt, ahol nem a materialista értékek a fontosak, hanem a család, a szeretet.

 

 

 

 

Mindenkinek varázslatos készülődést kívánok!

 

Sok Szeretettel!

Fehér Fiúk és Szonja

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.