Perük óta először találkozott II. Albert volt belga király és a házasságon kívül született lánya

Perük óta először találkozott II. Albert volt belga uralkodó és házasságon kívül született lánya, Delphine hercegnő – közölte a helyi média a királyi palota közleményére hivatkozva kedden.

 

 

A jogi eljárás évekig tartott, és a hónap elején zárult le egy apaságot bizonyító teszttel.

A volt király és a hercegnő életük új fejezetének nevezte a találkozást, amely – mint írták – “érzelmekkel, megnyugvással, megértéssel és reménnyel teli” volt.

“A zavar, a sebek és a szenvedések után eljött a megbocsátás, a gyógyulás és a megbékélés ideje” – fogalmaztak.

A találkozót II. Albert Brüsszel északnyugati részén, Laekenben található rezidenciáján rendezték meg.

Delphine Boel 2013-ban fordult bírósághoz, amely 2018-ban DNS-vizsgálat elvégzésére kötelezte a most 86 éves egykori uralkodót, aki előbb a semmitőszékhez fordult, majd hosszú jogi huzavona után úgy döntött, hogy eleget tesz a bíróság határozatának.

Idén január végén II. Albert ügyvédjei útján bejelentette, hogy az apasági teszt eredménye szerint ő a biológiai apja Delphine Boelnek. Sajtóinformációk szerint rendszeresen találkozott a még gyermek Delphine-nel, aki Sibylle de Sélys Longchamps bárónővel folyatott viszonyából született.

A brüsszeli fellebbviteli bíróság október elsején közölte: II. Albert volt belga király a biológiai apja az idén 52 éves Delphine Boelnek, aki ezentúl belga hercegnőként apja után felveheti a Saxe-Cobourg-Gotha nevet, s akinek kijár a királyi fenség megszólítás is.

II. Albert 1993-ban lépett trónra, majd egészségügyi okok miatt 2013-ban lemondott legidősebb fia, Fülöp javára.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.