A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető közlekedésbiztonsági kampány indult

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult hétfőn; a részt vevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsait, és ellenőriztethetik a látásukat.

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedden a rendőrség honlapján azt írta: a Látni és látszani elnevezésű akció december 6-ig tart.
A

kampányban arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel. A vizsgálatokon megjelent gépjárművezetőknek a kampányhoz csatlakozó szervizek külön lapot adnak át, amely igazolja, hogy a sofőr a vizsgálaton részt vett, és járműve megfelelt a jogszabályokban előírtaknak.

A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés szereplőire háruló felelősségre, valamint arra, hogy a vezető látása és a gépjármű műszaki állapota, láthatósága nélkülözhetetlen a biztonságos közlekedéshez. Idén emellett a kerékpárosok és a gyalogosok biztonsága is fokozottan előtérbe kerül.

A “Látni és látszani” kampányhoz csatlakozott szervizek, optikusok, OMW-töltőállomások listája az esemény hivatalos weboldalán, a www.latnieslatszani.hu honlapon találhatók meg – olvasható a közleményben. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.