A bajnokság első helyén áll a Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata

(Budaörs, 2020. október 16. – Budaörsi Infó) A vírushelyzet ellenére mozgalmas heteken van túl a Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya. 

 

 

Mint minden szezonban, így a 2020/2021-es bajnoki évadban is a legfontosabb cél a lehető legjobb eredmény elérése a női bajnokság legfelsőbb osztályában, az Extra Ligában. Bajnoki címvédőként a női csapat a szezon végén szeretné megszerezni ötödik magyar bajnoki címét, amivel a legtöbb magyar bajnoki címet jelentő táblázaton a toronymagasan első Statisztika PSC mögött a második helyen szerepelne a Budaörsi Sport Club.

A Póta Georgina, Fazekas Mária, Lovas Petra, Surján Szabina és Dari Helga összeállítású gárda jó úton halad a bajnoki cím megvédése felé, hiszen 7 fordulót követően 6 győzelemmel és 1 döntetlennel vezeti a bajnoki tabellát. A szakosztály minden tagja számára megtiszteltetés és öröm, hogy Póta Georgina 12 év után újra magyar csapatbajnoki mérkőzéseket játszott, és ezt budaörsi mezben tette meg.

 

Az SH-ITB Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata a 2020/2021-es szezonban balról jobbra:

 

Póta Georgina, Fazekas Mária, Lovas Petra, Surján Szabina, Dari Helga

 

asztalitenisz_csapat0_budaors_2020_21

 

Berlinben került megrendezésre az ifjúságiak Európa TOP 10 versenye, ahol a budaörsi csapat legfiatalabb tagja Dari Helga is részt vehetett köszönhetően a korábbi évek eredményeinek.

Helga végül a 7. helyen végzett, ami jelzi, hogy korosztályában Európa közvetlen élvonalához tartozik, és reményeink szerint ez a siker kellő motivációt jelent számára a további munkához.

Az NB II-es és az NB III-as férfi csapataink, valamint a második számú női csapatunk is elkezdte a bajnokságot. Külön öröm, hogy a felnőtt csapataiknál több saját nevelésű, utánpótlás korú sportoló szerepel.

Visszatérve az első számú női csapatok játékosaihoz a mostani szezontól kezdődően a Magyar Asztalitenisz Szövetség engedélyezi a játékosoknak, hogy egy szezonban az első számú, fő bajnokságuk mellett más ország csapatbajnoki sorozataiban is részt vehetnek. A lehetőséggel Póta Georgina, Fazekas Mária, Surján Szabina és Dari Helga is él, de természetesen mind a négyen a Budaörsi Sport Clubot tekintik a fő klubjuknak, és a nemzetközi kupában kizárólag a budaörsi csapatban szerepelnek.

A budaörsi asztalitenisz jövőjével kapcsolatosan az egyik legjelentősebb projekt a budaörsi asztalitenisz csarnok helyzete. Örömükre szolgál, hogy a Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség Budaörsön kíván csarnokot építeni, melyhez Budaörs Város önkormányzata egy sportszakmai szempontból is kiváló helyen lévő értékes telket biztosított.

A szeptember 1-én megtartott sajtótájékoztatón az Országos Asztalitenisz Szövetség elnöke Nátrán Roland megerősítette azt a célt, hogy egyrészt minden szempontból indokolt a csarnok megépítése, másrészt a szövetség biztosítani tudja ehhez a forrást. Örömmel számolhatunk be arról, hogy a tervezői szerződés aláírásra került, a tervezés elindult melyhez a szakosztály vezetése minden sportág specifikus segítséget megad.

A várva várt csarnok nemzetközi edzőtáboroknak, nemzetközi mérkőzéseknek is helyet adhat majd. A budaörsi asztaliteniszezők is bíznak abban, hogy mihamarabb ott játszhatják majd a Bajnokok Ligájában sorra kerülő mérkőzéseiket.

A nemzetközi kupák lebonyolítása idén a vírushelyzet okán nem a megszokottak szerint alakulhat. Az Európai Asztalitenisz Szövetség jelenlegi terve az, hogy egy helyszínen (Linz) tornarendszer formájában rendezi meg a Bajnokok Ligáját.

A szakosztály számára a játékosok motivációs szintjének megtartása, a női csapat megszakítás nélküli 18. nemzetközi kupaszereplésének létrejötte, a meglévő támogatók és szponzorok képviselete valamint a potenciális szponzorok megnyerése miatt is kiemelten fontos, hogy valamilyen formában megrendezésre kerüljön a nemzetközi kupa.

A sok kiváló és biztató eredmény és siker mellett szót kell ejteni a szakosztály soha nem látott anyagi nehézségéről is. A 2020-as év a sport területén is, különösen a nem TAO-s sportágak és sportegyesületek tekintetében költségvetési csökkenéssel járt.

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya csak a 2020-as naptári év tekintetében jelenleg 9,5 millió forint hiánnyal küzd a 2020-as év elején tervezetthez képest. Történik ez abban az évben, ami kétség kívül a budaörsi asztalitenisz legsikeresebb esztendeje, a sikeres olimpiai kvalifikációval, a megszerzett csapatbajnoki címmel és Póta Georgina Budaörsre történő igazolásával. A szakosztály és az egyesület vezetése mindent elkövet azért, hogy újabb támogatókat találjon, de sajnos a vírushelyzet ezt sem könnyíti meg.

Készült egy együttműködési kiajánlás, e mellett a csapat három olimpikonja és Európa-bajnoka, Póta Georgina, Fazekas Mária és Lovas Petra is segíti abban a szakosztály működését, hogy ez az országos asztalitenisz számára is kiemelkedően értékes munka, hasonló színvonalon folytatódhasson.

 

 

(Budaörsi Infó / BSC)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.