Az államinál pontosabb hőmérőket és hőkapukat is biztosít az önkormányzat a budaörsi iskoláknak

(Budaörs, 2020. október 14. – Budaörsi Infó) Október elsejétől kötelező a testhőmérséklet mérése az iskolákban. Budaörs Város Önkormányzata pontosan mérő digitális hőmérőket juttatott el a budaörsi iskolákhoz, illetve négy általános iskolában hőkapukat is kihelyezett. Pontosabban, pontosabb hőmérőket mint amilyeneket az állam biztosított.

 

 

A kötelező testhőmérséklet-méréshez a kormányzattól érkeztek hőmérők, ezek hitelessége azonban sajnálatosan megkérdőjelezhető. Szinte mindenütt azt tapasztalták, hogy 2-3 fokkal kevesebbet mértek a tényleges hőmérsékletnél. Ezért az önkormányzat előbb pontosan mérő digitális hőmérőket juttatott el a budaörsi iskolákhoz, majd – hogy felgyorsítsa a mérés folyamatát – hőkapukat helyezett ki négy általános iskolában Budaörsön. A hagyományos mérés ugyanis hosszadalmas és sorban állással jár, amit járványhelyzetben fontos elkerülni.

 

2019_07_illyes (2)

 

A budaörsi önkormányzat négy oktatási intézménybe, az 1. Számú Általános Iskolába, a Bleyer Jakab és a Kesjár Csaba általános iskolákba, valamint az Illyés Gyula Gimnáziumba telepített hőkapus rendszert. (A Herman Ottó Általános Iskola – nagy létszámú intézményként – központilag kapott ilyen készüléket.)

 

Bleyer_Jakab_nyilt_nap_bejarat_sk

 

Az önkormányzat jelentős kedvezményt tudott kialkudni a forgalmazónál az eszközökre, amelyek nagy pontosságú, megbízható mérést végeznek, és percenként 60 fő áthaladását teszik lehetővé érintésmentesen.

Iskolánként egyelőre egy készülék telepítésére volt lehetőség, ahol több bejárat van, ott a nagyobb forgalmúhoz. A kevésbé forgalmas bejáratoknál hagyományos módon, az önkormányzat által biztosított digitális hőmérőkkel ellenőriznek.

 

 

1_szamu_alt_iskola_2016

 

 

Az 1. sz. Általános Iskolában ezt megelőzően – céges adományként két hőkamerás berendezés is kihelyezésre került, így – szükség esetén – azt is tudják használni.

 

 

(Budaörsi Infó / budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.