Budaörsiek együtt, egymásért! – Székely Viola: ROBOKTAT gondolatok a zenéről

(Budaörs, 2020. október 1. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül Székely Viola robotikával kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg rendszeresen. Ma a zene világnapja alkalmából a hangokkal kapcsolatos gondolait nézhetik meg és olvashatják a Budaörsi Infó-n. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Székely Viola: Kismérnökök Klubja –

ROBOKTAT gondolatok a zenéről

 

 

zenevilagnapja

 

A zene a káoszból rendet teremt; a ritmus a széttartót egységbe fogja. A melódia a megszakítottat folytonossá varázsolja; a harmónia az össze nem illőket összeegyezteti.

A zene körülölel bennünket! Zenéje van a természetnek! Zenéje van a szél és a fű suhogásának, zene az eső kopogása, és a madarak szárnysuhogása, a hegyi patak csobogása.

De zenéje van a vonat zakatolásának, az edények csörömpölésének, az ajtó nyikorgása, vagy a poharak csengetésének. És még a robotok is megtanulnak zenélni.

Megállapíthatjuk, életünket keresztül-kasul szövi a zene, a bölcsőtől a sírig. A zene, ami az ember legősibb kifejezési formája, eszköze, amely ősibb, mint a nyelv.

zene9

1975-ben Yehudi Menuhin hegedűművész ezekkel a szavakkal köszöntötte a zene világnapját: meg kell becsülni a csendet, és meg kell ismerni a sokszínű muzsikát, amely közelebb hozza egymáshoz az embereket és a kultúrákat.

„Szavakkal már nagyon sokszor visszaéltek, különösen a korunk társadalmában egyre növekvő tudatlanság következtében. A zene azonban továbbra is módot ad arra, hogy az emberek ma is megértsék egymást, amikor az emberiségtől a múlt előítéletei távolabb állnak, mint valaha, de megerősödve kerülnek előtérbe azok az örök értékek, amelyek mindig részét képezték bármely nép minden művészi megnyilvánulásának.”

 

Éljen a zene világnapja!

 

 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.