Az Ikea kivonja választékából a nem újratölthető alkáli elemeket 2021-re

Az Ikea kivonja lakberendezési termékeinek globális kínálatából a nem újratölthető alkáli elemeket 2021. októberéig, a lakberendezési áruházlánc ezzel a tölthető elemek használatára szeretné ösztönözni vásárlóit.

 

 

Az Ikea szerdai közleménye szerint a tölthető elemek rendszeres használata hosszú távon pénzmegtakarítást jelent a vásárlóknak, miközben kevesebb hulladékot termelnek.

Azoknak a vásárlóknak, akik rendszeresen használnak elemes eszközöket, előnyös az alkáli elemről tölthetőre váltani – hívta fel a figyelmet a vállalat.

A 2019-es pénzügyi évben az Ikea csaknem 300 millió alkáli elemet értékesített világszerte. Számításaik szerint, ha az áruházlánc minden vásárlója nagy fogyasztású eszközeihez alkáli elem helyett tölthetőt vásárolna, és azt csak 50-szer töltené újra, már az 5000 tonna hulladékcsökkenést eredményezne éves szinten világszerte.

A közlemény szerint az Ikea kötelezettségvállalása globális szintű, és a teljes Alkalisk alkáli elem sorozatra vonatkozik, de a Plattboj lítium gombelem még megmarad a kínálatban. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.