Fennállásának 120. évfordulóját ünnepli a nagyváradi Szigligeti Színház

Díszbemutatóval ünnepli fennállásának 120. évfordulóját október közepén a nagyváradi Szigligeti Színház.

 

 

A színház az évforduló alkalmából október 16-án viszi színre a Hamletet díszbemutató keretében. Az egyik legismertebb William Shakespeare-drámát Telihay Péter jegyzi rendezőként, az előadás premierjét a koprodukciós partner játszóhelyén, a Gyulai Várszínházban tartották korábban – közölte hétfőn az erdélyi teátrum.

    Október 21. és 25. között rendezik meg negyedik alkalommal az Infinite Dance Festivalt, amely a tánc- és mozgásművészet sokszínűségét kívánja bemutatni.

 

nagyvarad_szinhaz_0

 

Az évad folytatásában szilveszterre Georges Feydeau Bolha a fülbe című bohózatával készülnek. Az évad utolsó nagytermi bemutatóját a nagyváradi származású Anca Bradu jegyzi, aki August Strindberg Álomjáték című drámáját rendezi. A svéd drámaíró magyar nyelvterületen ritkán játszott darabja a költészet, az álom és a valóság viszonyát tárgyalja egy szürreális misztériumjáték formájában.

 

 

Nagyvarad_anno_Bemer_ter_Szinhaz

 

Az új évad stúdióelőadásait O. Horváth Sári Gyerekjáték című ősbemutatója nyitotta. A szatmári Harag György Társulattal koprodukcióban létrehozott előadást Szilágyi Bálint rendezte. A Szigligeti Stúdióban tavasszal újabb bemutatóra készülnek, ennek megvalósítása azonban a járványhelyzet alakulásától függ.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.