Budaörsiek együtt, egymásért! – Fehér Edina Szonja: Kreatívan kicsikkel – Az időbeosztás

(Budaörs, 2020. szeptember 3. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten Fehér Edina Szonja Kreatívan kicsikkel című cikk sorozatát olvashatják és videóit láthatják. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Fehér Edina Szonja:

Kreatívan kicsikkel – Az időbeosztás

 

feherszonjaedina

 

És itt a szeptember! Ez a nyár elég másképpen alakult mint bárki is tervezhette. Valahogy olyan, mintha nem is lett volna. Sietve, kabátot felkapva már kezdődött is a szeptember, így egy esős elsejei napon.

Már ment is mindenki a dolgára, ki munka, ki suli, ki ovi, ki pedig bölcsibe…

Elérkezett a rohanás és a mindent gyorsan, időre elvégzés ideje. Amikor sokmindenre a semmi időt kell beosztani. Már ha az ember belegondol is, stresszes lesz. Megosztok veletek néhány tippet, trükköt, hogy hogyan tudjátok hasznosan beosztani az időtöket.

Ebben fog nektek segíteni a következő videóm 8 praktikus kis segítséggel.

 

 

 

 

Sokan nagy nehézségként nézünk a szeptemberre, pedig van sok szépség is benne. Talán az egyik legmegosztóbb, hogy nincs már olyan meleg. Én az igazi pulcsis időjárást szeretők táborát erősítem, mikor kellemes a ruhában, nem olvad ránk, de még nincs nagykabátos idő.

A kedvenc évszakom az ősz. A színeit egyszerűen imádom. A falevelek, mikor elkezdenek sárgulni, majd lehullani az egyik leghangulatosabb időszak. Csak az a sok-sok eső, amibe most bőségesen ki is jut nekünk nem kéne.

 

 

osz_idojaras_falavelek_napos

 

Gyerekek szemszögéből viszont ez egy jelentős örömforrás, hiszen előkerülnek a gumicsizmák és végtelenségig lehet ugrálni pocsolyákban. Hasznos lehet bevásárolni egy jó kis esőoverált, a kisebb korosztálynak és az anyáknak tanácsolom bátran ugráljatok a gyerekekkel.

Benett minden évben hihetetlenül élvezi, hogy anyukájával KOSZOLHAT. És napokon át emlegeti. Ebben az időszakban érdemes nagyobb túrákra is menni, hiszen az időjárás már nemsokára megengedi számunka a szabadtéri programokat.

A nap sugarait minél jobban magunkba kell raktározni. Gyorsan elérkezik szeptember 22., az őszi napforduló, amikor az éj és a nappal azonos hosszúságú. Ezt követően pedig már pikk-pakk belecsöppenünk a télbe.

 

 

2016_01_24tel_havazas11

 

Számomra az ősz mindig, maga az inspiráció. Hangulata és az ilyenkor magával ragadó harmónia mindig feltölt.

Nekem ez a tisztalapos indulás, olyan mint másoknak a január. Ilyenkor érzek magamba hatalmas tettrekészséget. Összeszedettebb és nyugodtabb vagyok. Sokszor ilyenkor kezdek bele önfejlesztésbe vagy olyan dolgok iránt érdeklődni, amire előtte nem volt példa.

Szeretek bakancslistákat követni, és gazdagítani az élménytáram. Természetesen ez az év nekem is más. Mindenkinek más. Sok a kérdőjel és talán ezért még tudatosabbnak kell lennünk. Mivel nem tudni meddig lehetünk “szabadlábon”, lesz-e karantén? Mikor lesz? Érdemes minél inkább kihasználni az olyan ősz adta programlehetőségeket. amelyekre valószínűleg lassan nem lesz lehetőségünk.

Budaörs hihetetlen jó hely. Minden közel van és mégis, oly távol. Szeretem, hogy közel a természet és ezt érdemes kihasználni. Rengeteg túraösvény, természetvédelmi terület van kis városunkban és közelében. Nekünk tervünk sorra végigjárni ezt a családdal, ameddig az idő engedi.

Már lehet leveleket gyűjteni és persze a gyerekekkel elkezdeni díszíteni őszi hangulatba a házat. Beszélgetni, beszélgetni, beszélgetni… akár az elmúlásról és a változásokról. A változásról hogy nem kell félni tőle, mert nem csak rossz lehet, hanem valami új kezdete, és maga az elmúlás helyet enged az érkező jónak.

Erre remek lehetőség egy piknik, ahol a természet közelében a sok rohangálás után akár komolyabb témákra is nyitottabbak a kicsik és a nagyok egyaránt. Ezen mély gondolatok őrzői pedig az ott gyűjtött szépségek, majd az otthon összeállított dekorációk lesznek.

 

 

oszifalevel

 

A másik tipikusan őszi program egy jó kis bolhapiacozás. Sokszor semmit nem is veszek, de előfordult már, hogy igen. (Esküvőnkre anno, egy ilyen helyen vettem meg a csodálatos kristály tortatartókat, hihetetlen aprópénzért. Örök emlék marad és talán a konyhám legkedvencebb darabja.)

Szeretem a hangulatát és itt található a kedvenc csemegénk is a férjemmel. Sült gesztenye. IMÁDJUK! A mindig fázós férjem talán ezt az egyet szereti a hidegebb évszakokban.

És ha már az ételeknél tartunk, ilyenkor mindenbe chilit teszek. Nem szeretem az erős ételeket, de az év ezen szakaszában biztosan többször előkerül nálunk akár a chilis bab is. (Talán még ezt szereti a hidegben nálunk a férjem, mert amúgy sosem csinálom, pedig a kedvenc étele egyike.)

 

 

csili

 

Ha ősz akkor sütőtök. Most már, hogy fél éves lett – így 3-án – a legkisebb hercegem is, ő is lakmározhat a soha nem hiányzó sütőtökből. Ennél az ételnél én úgy vagyok vele, aki nem szereti biztosan nem jól elkészített ételt fogyasztott, hiszen számomra az örök favorit. Édes vagy sós verziója egyaránt tökéletes és a lehetőségek, amelyeket kínál felhasználás terén egyszerűen végtelen.

 

 

provanceimuskotalysutotok2

 

És, ha már a sütőtöknek van számomra tipikusan őszi illata – persze nem sütőtök illatúra fújok mindent, de sokszor előfordul nálunk. Előszeretettel váltok ilyenkor mosóparfümöt és mosom ki (vagy akár cserélem is le) az összes lakástextíliát.

Szeretem látványosan elcsomagolni a nyarat és új fejezetet kezdeni. Ez érvényes a ruhatárra is. Mindenki nyári ruháit elpakolom és előkerülnek az őszi ruhák. Nem mondok nagy titkot, ha elárulom: IMÁDOM a ruhákat. Varrni, venni, hajtogatni… nekem teljesen mindegy, ruha legyen.

És hát így 5+1 fős családként már elég nagy ruhatárssal rendelkezünk, így van mit rendezgetnem, frissítenem. Ami a családunk egyik tagjának sem hiányozhat, az a bőrkabát. Oda és vissza vagyok a bőrkabátokért, egy jól szabott tökéletesen álló bőrkabátnál praktikusabb és illőbb ruhadarabot nem tudok mondani az őszhöz. (Persze elegánsabb vonal kedvelőiek ilyen lehet egy ballonkabát.)

Szóval az ősz számomra maga a csoda.

Remélem a lelkesedésemből legalább egy kicsi átragad rád is kedves olvasó, és a sorokat követően neked is eszedbe jut valami szép és jó, ami rád vár a közeljövőben.

Csodás napokat kívánunk nektek!

Szonja és a fiúk

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.