Törökbálinton bezárnak egy óvodát koronavírus fertőzés miatt

(Budaörs, 2020. augusztus 27. – Budaörsi Infó) Az aktív fertőzöttek száma május elején tetőzött Magyarországon, akkor meghaladta a 2 ezer főt, majd július közepére 500 fő alá csökkent, majd azóta ismét fokozatosan emelkedik, mostanra eléri a 940 főt – olvashatták mai figyelmeztető cikkünkben. Ma a szomszéd településen, Törökbálinton bezárnak egy óvodát koronavírus fertőzés miatt és minden érintettet karanténra köteleznek.

 

 

Elek Sándor polgármester arról tájékoztatta a törökbálinti lakosokat, hogy a mai napon – a nyitva tartás végével – polgármesteri hatáskörben eljárva, bezáratja a törökbálinti Walla Óvodát.

Az intézkedést azzal indokolta, hogy a Walla Óvoda egyik szakdolgozójának pozitív koronavírustesztje okán a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya elrendelte az ott dolgozók, valamint az óvodába járó gyermekek 14 napos hatósági házi karantén alá helyezését.

Az óvoda épületének teljes fertőtlenítését is elrendelte.

A WALLA ÓVODA KORONAVÍRUS FERTŐZÉS MIATT LEZÁRVA
Az alábbiakban olvasható Törökbálint polgármesterének…

Közzétette: Buda Környéki Televízió – 2020. augusztus 27., csütörtök

 

 


A járvány nem ért véget, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Az együtt szórakozó fiatalok ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket.

Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be.

Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését.


 

 

(Budaörsi Infó / Facebook)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.