Budaörsiek együtt, egymásért! – Sávai Viola Erika: Baj, ha nem ül tanulás közben a gyerek?

(Budaörs, 2020. augusztus 21. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten pénteken Sávai-Viola Erika angol tanulással kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. A mai részben arról lesz szó, hogy baj e, ha nem ül tanulás közben a gyerekTartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Sávai Viola Erika:

Baj, ha nem ül tanulás közben a gyerek?

 

savaiviolaerika2020

 

Ha van egy olyan dolog, amit a gyerekek jobban szeretnek mint a szórakozást, akkor az a mozgás. Valójában már Dr. Maria Montessori is azt sugallta, hogy a kisgyermekek csak akkor képesek tanulni, ha képesek vagyunk megmozgatni őket. Hasznos tanítási módszer az egész test bevonása a nyelvtanulásba. Minél többet mozognak a kis tanulóink, annál gyorsabban megértik, amit tanítunk, és annál könnyebben tudják megőrizni az információkat.

Számos tanítási módszer közül az egyik az ún. TPR (Total Physical Response), egy olyan módszer, amely nagyon jól működik gyermekekkel. Lényegében a fizikai mozgásokat a nyelvoktatáshoz társítja. A diákok mozognak miközben tanulnak.

Az utasításokat követik, másolják a mozgásokat, és bevonják az egész testüket, amikor gyakorolják a nyelvi fogalmakat. Így amikor otthon angoloztok a gyermekkel, nézitek a videókat vagy saját magatok játszotok velük, ne várjátok el, hogy végig üljön. Ösztönözzétek arra, hogy álljon fel, csinálja azt amit a tanár mutat. Kisebb mozgásokat később is bevethettek egyéb tanulnivalók megtanulása közben.

 

Próbáljátok ki, megéri!

 

 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.