A leállósávok használatát ellenőrzik a rendőrök az M7-esen

A leállósávok használatát ellenőrizik a rendőrök a hosszú hétvégén az M7-es autópályán, a szabálytalanság szankciója 100 ezer forint – mondta Óberling József rendőr ezredes sajtótájékoztatón, Budapesten.

 

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője elmondta: az ellenőrzés szerdán 14 órakor kezdődött a sztráda fővárosból kifelé vezető szakaszán Budapest térségében, továbbá Pest, Fejér és Veszprém megyében. A rendőrök civil járművekből és drónokról is figyelik az autópályát.

Vannak, akik a leállósávban próbálnak mások elé kerülni, ami nem csupán bosszantó, de nagyon veszélyes is. Amikor valaki az álló kocsisorból kanyarodik a leállósávba, nem számít arra, hogy mögötte szabálytalanul, nagy sebességgel érkeznek, és ez a helyzet könnyen a balesethez vezethet – figyelmeztetett a szakember.

Az ellenőrzés a tisztességes többség érdekét szolgálja és szemmel láthatóan találkozik az autósok nagy részének igényével. Egy hete már volt hasonló ellenőrzés: akkor a szabályosan közlekedő autósok tapssal jutalmazták a rendőri intézkedéseket – jegyezte meg Óberling József.

A hosszú hétvége utolsó napján a rendőrök már elsősorban az M7-es Budapest felé vezető szakaszán ellenőrzik a jobbra tartás, párhuzamos közlekedés szabályainak betartását – mondta a szakember.

Kérdésre válaszolva az ORFK főosztályvezetője közölte, hogy a leállósáv szabálytalan használata esetén az intézkedő rendőrnek nincs mérlegelési lehetősége, a bírság egységesen 100 ezer forint. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.