Ismét sikeres tanfolyam és vizsga a tűzoltóknál – Hat új taggal bővült a budaörsi csapat

(Budaörs, 2020. augusztus 17. – Budaörsi Infó) A Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület harmadjára tartott önkéntes tűzoltó egyesületek tagjainak 40 órás alapfokú tanfolyamot, a vizsgára augusztus 14-én került sor.

 

 

A szakmai képzésen 13 fő vett részt, mindegyikük sikeresen adott számot az elsajátított elméleti és gyakorlati tudásról a kurzus végén. A hallgatók köre a helyi önkéntesek mellett, a Biatorbágyi, a Martonvásári, a Pátyi, valamint a Piliscsabai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjaiból állt össze.

 

 

tuzoltovizsga2

 

A számonkérést a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese – Pásztor József tű. ezredes, tűzoltósági tanácsos –; tűzoltósági főfelügyelője – Juhász Károly tű. alezredes –; valamint Ladányi Zoltán tű. százados, Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség Érd Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnok-helyettese és az egyik szerparancsnoka végezte. A budaörsi önkéntesek mellett a Zsámbék ÖTE tagjai közül érkeztek felkészítők.

 

 

tuzoltovizsga

 

A tanfolyam átfogó képet adott égéselmélet és oltóanyag, alkalmazott tűzoltási és műszaki mentési, továbbá szerelési ismeretekről, a tűzoltás szabályairól és szervezetéről, a tűzoltó szakfelszerelések ismeretéről és használatuk szabályairól, egyéni védőeszközök ismeretéről és használatuk szabályairól, valamint munkavédelemről.

 

 

tuzoltovizsga3

 

A kurzusnak köszönhetően a budaörsi önkéntesek közül 6 újabb fő vált tűzoltási és mentési szaktevékenységre jogosult személlyé.

 

 

tuzoltovizsga5

 

 

(Budaörsi Infó/ÖTE)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.