Augusztus 20-án kezdődik a Fesztivál Akadémia Budapest idei koncertsorozata

Augusztus 20-án kezdődik a Fesztivál Akadémia Budapest idei koncertsorozata – közölte Fazekas Gergely zenetörténész az egyik televízió csatorna műsorában.

 

 

Az eredetileg márciusra tervezett programot a szervezők a járványhelyzet miatt egy évvel elhalasztották, és magyar művészekkel szervezték újra a fesztivált augusztus 20-30. között Kokas Katalin és Kelemen Barnabás művészetei vezetők ötletére Fellélegzés címmel – mondta.

Hozzátette: a húsz év alatti hegedűsöknek szervezett Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny a koronavírus-járvány miatt elmarad, helyette decemberben Miskolcon tartják meg a Kelet-közép-európai Hubay Jenő Hegedűversenyt, amelyre a szomszédos és a visegrádi országokból várják a jelentkezőket.

Fazekas Gergely tájékoztatása szerint nem tartják meg a fesztivál alatti mesterkurzusokat sem, de több mint hatvan magyar művész a tanév folyamán 2-2 mesterkurzust ad majd a Fesztivál Akadémia Budapest szervezésében.

Az idei rendezvény programjait Budapest öt különböző helyszínén tartják. Mások mellett fellép Perényi Miklós és a nála két generációval fiatalabb Palojtay János, akik César Franck népszerű szonátáját játsszák el, hallható lesz Balogh Eszter, a tavalyi londoni nemzetközi Händel Énekverseny győztese Händel-áriákkal, a zárónapon Klukon Edit és Ránki Dezső ad elő Liszt-műveket, továbbá az Amadinda ütőegyüttest és Szalóki Ágit is hallhatja a közönség. MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.