Kiállítás nyílik a Pozsonyi Illusztrációs Biennále magyar munkáiból a Pesti Vigadóban

A 27. Pozsonyi Illusztrációs Biennále magyar munkáiból nyílik kiállítás augusztus 17-én a Pesti Vigadóban.

 

A Pozsonyi Illusztrációs Biennále (Biennal of Illustrators Bratislava, BIB) legutóbbi, tavaly már 27. alkalommal megrendezett kiállítására Magyarországról tizenhárom illusztrátor húsz könyv illusztrációjával nevezett – közölte a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) az MTI-vel.

Baranyai (b) András a Líra és Epika, Bodonyi Panni a Mesélj rólam! című verseskötethez, Békés Rozi A vadhattyúk című meséhez, Bölecz Lilla A világ legszebb mondáihoz készült munkáját küldte be. Dániel András A nyúl formájú kutya és a Most elmondom, hogyan lifteztem című könyvekkel, Grela Alexandra a Barna hajnal és a Kócgerzson című meséhez készült illusztrációival pályázott

Herbszt László az Éjféli harangszó című Fekete István-könyv illusztrációival és a 2018-as Népmesekincstár-sorozat A rabbi és az oroszlán című könyv rajzaival nevezett. Kárpáti Tibor a Budapest Off-antológia Budapest-rajzaival és a Kihalni esélyes! kötet illusztrációival pályázott. Keresztes Dóra a Mamó kertecskéje anyagát küldte be, Maros Krisztina a Milyen színű a boldogság? és A szomjas troll illusztrációit küldte. Nagy Diána a Visszajött a répa című meséhez készült munkáját és egy lapozót juttatott el a biennáléra, Rofusz Kinga az Otthon című könyvével, Takács Mari Lanczkor Gábor Gúfó-történeteihez készült illusztrációival nevezett.

A pozsonyi biennálén nemcsak az illusztrációk voltak megtekinthetőek, hanem a könyvek is, amelyekben a munkáik szerepeltek.

A Pesti Vigadóban szeptember 6-ig látható kiállítást Révész Emese művészettörténész, a magyar nevezéseket összeállító szakmai zsűri tagja nyitja meg. A megnyitón közreműködik Hajduk Károly színművész.

A szervezők szombatonként délután 4 órától tárlatvezetést, workshopot is hirdetnek erre az időszakra a Magyar Gyermekirodalmi Intézet Facebook-oldalán.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.