Hősképző Budaörsön is – Két játszótéren tartott elsősegély előadást a Vöröskereszt

(Budaörs, 2020. augusztus 6. – Budaörsi Infó) 2020. augusztus 5-én két budaörsi helyszínen tartott előadást a budaörsi Vöröskereszt. A téma a játszótéren történt balesetek voltak. 

 

 

A Magyar Vöröskereszt 2017-ben elindította Hősképző programját, amelynek köszönhetően ingyenes elsősegélynyújtást népszerűsítő és oktató foglalkozásokat szerveznek országszerte.

 

 

jatsztoteri_elsosegely_202008 (2)

 

A program keretin belül a kampány minden hónapban más-más világnaphoz kapcsolódó aktuális üzenettel igyekszik felhívni a figyelmét az elsősegélynyújtás fontosságára.

Például augusztus 12-én, a Fiatalok Világnapján az új generáció felkészítése és a gyermekek elsősegélynyújtásával foglalkoznak.

Ehhez kapcsolódott az augusztus 4-ei játszótéri elsősegély előadás Budaörsön.

 

 

jatsztoteri_elsosegely_202008 (1)

 

Két különböző helyszínen zajló játszótéri elsősegélynyújtó bemutatón vehettek részt az érdeklődők, ahol a játszótéren előforduló baleseteket és ezek ellátását beszélték meg.

A gyerekek és a szülők a helyszínen kipróbálhatták az újraélesztést, a gyerekekkel előforduló sérülések ellátását.

 

 

jatsztoteri_elsosegely_202008 (3)

 

2019-ben a Magyar Vöröskereszt országosan 35 000 embernek biztosított lehetőséget elsősegélynyújtó ismereteinek bővítésére, meglévő tudásuk felfrissítésére, ebből a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete 36 program alatt 10.596 főt ért el.

 

 

jatsztoteri_elsosegely_202008 (4)

 

A Hősképző program eddig a felnőtt lakosság megszólítása mellett a fiatalok – elsősorban az általános- és középiskolás korosztály – elérésében volt sikeres.

A program idén is jól sikerült Budaörsön, rengetegen voltak rá kíváncsiak. Az előadást Danka Dávid önkéntes tartotta.

 

 

jatsztoteri_elsosegely_202008 (5)

 

0_jatszoteri_elsosegely (1)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.