Augusztus 15-e után sem lehet 500 fősnél nagyobb rendezvényt tartani

A kormány nem változtat a hatályon lévő szabályokon, ez kockázatos lenne. Ez azt is jelenti, hogy a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat fenntartják – mondta Gulyás Gergely a kormányinfón 2020. július 30-án.

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, fontos a maszkviselés, a távolságtartás, a jelenlegi szabályok beváltak. Hangsúlyozta: a cél a második hullám megelőzése és az, hogy a tanév rendben elkezdődhessen.

A nehéz helyzetbe került zenészszakmát 5,3 milliárdos támogatási programmal segíti a kormány – jelentette be a miniszter. A keretből egy úgynevezett garázskoncert-sorozat indul, a felvételeket pedig mindenkinek elérhetővé teszik. A forrás egy részét kifejezetten a cigányzenészek megsegítésére szánják.

 

A Fradihoz kerül az aréna
Gulyás Gergely szót ejtett a sportról is. Szavai szerint a 2022-es kézilabda Eb-re épülő népligeti multifunkcionális csarnokot a kormány a Ferencváros tulajdonába adja.

 

Az Európai Bizottsághoz fordul a kormány a postások béremelése érdekében
A kormány levélben fordul az Európai Bizottsághoz, hogy a postánál megvalósulhasson a béremelés – közölte Gulyás Gergely. A miniszter kifejtette: a magyar gazdaság lehetőségei most sokkal korlátozottabbak, mint a koronavírus előtti hónapokban, és a Magyar Posta veszteséges cég. Ugyanakkor a postások méltatlanul keveset keresnek ahhoz képest, amilyen jó színvonalú szolgáltatást biztosít a vállalat.

Mivel veszteséges vállalatról van szó, béremelés csak akkor lehetséges, ha az Európai Bizottság ehhez hozzájárul.
Ezért még csütörtökön levelet intéznek a testülethez a béremelés érdekében. Ennek mértékéről egyeztetnek a szakszervezetekkel, és biztos benne – mondta a politikus – hogy meg tudnak egyezni, a kérdés az, hogy Brüsszel is jóváhagyja-e.

 

(MTI/vg)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.