Budaörsiek együtt, egymásért! – Berta Kata: Tollas a hátam – A madármentők júliusi és augusztusi feladatai

(Budaörs, 2020. július 29. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden második héten pénteken Berta Kata madármentéssel és állatvédelemmel kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. Tartsanak velünk!

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Berta Kata: Tollas a hátam –

A madármentők júliusi és augusztusi feladatai 

 

 

Berta Kata

 

 

Nyár derekán, július végén, augusztus elején hagyják el fészküket a gólyák és a fecskék is. Ekkor kezdenek el gyakorlatozni a hosszú vándorútjukra. Ilyenkor a frissen kirepült fiókák gyakran szenvednek balesetet, továbbra is figyeljünk rájuk!

Második költésük is kirepül az énekeseknek és egyéb, többször költő madarainknak. Minél többedik a költés, annál gyengébbek az utódok, különösen, a jelenlegi időjárási körülmények, a rovarirtások tükrében.

 

 

madarmentes5

 

Házunk táján ez időtájt már jócskán 30 fölötti az elengedések száma önkéntesenként, zömében énekesek, galambok és varjúfélék teszik ki, de lassan elengedhetőek a ragadozóink is.

Ez utóbbiak közül a leggyakoribbak a vörös vércsék, karvalyok, egerész ölyvek, baglyok és idén egy héjánk is volt. Mentésük, felnevelésük egész más igényű, mint a kisebb testű madarainknak.

De akad még feladata bőven július és augusztusban a madármentőknek. Nézzék meg a videót a további részletekért.

 

 

 

 

(Budaörsi Infó / #budaorsiinfo #madarmentes)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.