Budaörsiek együtt, egymásért! – Sávai Viola Erika: A mesék jelentősége

(Budaörs, 2020. július 24. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten pénteken Sávai-Viola Erika angol tanulással kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. A mai részben a mesék jelentőségéről lesz szóTartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Sávai Viola Erika: A mesék jelentősége

 

savaiviola07

 

A mesemondás a tanítás legrégebbi formája. Összekötötte a közösségeket és válaszokat adott a gyermekeknek a teremtés, az élet és az élet utáni élet legnagyobb kérdéseire.

A történetek meghatároznak minket, formálnak minket, irányítanak minket és felkészítenek minket. Ugyan a világ nem minden kultúrája írástudó, mégis minden kultúra mesél történeteket.

A mesék varázslatot és csodát teremtenek a világban. A történetek az életről, magunkról és másokról tanítanak. A mesemondás egyedülálló módszer a gyerekek számára a más kultúrák megértésének, tiszteletének és elismerésének fejlesztésére, és elősegítheti a pozitív hozzáállást a különféle országokból és vallásokból származó emberekkel szemben.

 


„Ha azt akarjátok, hogy intelligensek legyenek a gyerekeitek, olvassatok nekik tündérmeséket. Ha azt akarjátok, hogy még intelligensebbek legyenek, olvassatok nekik még több tündérmesét.”

Albert Einstein 


 

 

Nyelvtanulásnál is használható a mesemondás, mert számos készséget fejleszt ráadásul a történetmesélés új szókincset vezet be a gyermekek számára. Otthon korlátozott számú szót használunk, míg a történeteknek segítségével a gyerekeknek irodalmi szintű szókincsük lehet. A mesékkel könnyű megtanítani a szavak jelentését, mivel a gyerekek gyorsabban tanulnak a történet kontextusából.

Hallgassátok az én mesémet, amit ma hoztam nektek.

 

 

 

 

(Budaörsi Infó / #budaorsiinfo #angol)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.