Budaörsiek együtt, egymásért! – Sávai Viola Erika: Humor a nyelvórán

(Budaörs, 2020. június 17. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten pénteken Sávai-Viola Erika angol tanulással kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. A mai részben arról lesz szó, hogy hogyan lehet felhasználni a humort a nyelvórákonTartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Sávai-Viola Erika:

Játékosan angolul – Humor a nyelvórán

 

 

 

Számos kutató – különösen Stephen Krashen – írt arról, hogy a szorongás negatívan hat a tanulási képességre. A humor használata fontos szerepet játszhat a diákok pihenésében és segítségével könnyebben legyőzhető a stressz és hozzájárulhat a foglalkozásokon a légkör javításához is.

Mesélhetünk egy viccet, vagy egy vicces történetet, ami nagyszerű hallgatási feladatot jelenthet a diákok számára. Minden viccnek megvan a maga megértési feladata. Ha a gyermek nevet a vicc végén, akkor megértette az egészet.

Teremthetünk vicces szituációt, a  gyerekek imádnak nevetni más esetlenségén például. Taníthatunk vicces dalokat, amiket pont emiatt fognak könnyebben megjegyezni. Tanárként néha színészek, néha akár bohócok is lehetünk, amennyiben ez segít elérni az áhított célt, hogy a kisgyerekek feszültségtől mentesen, vidáman tanulhassanak idegen nyelvet.

Úgy gondolom, hogy valóban szükség van a humorra, hiszen ezen keresztül a kis tanulóink megismerik azt a kultúrát is, amelyet meg akarnak érteni.

(Budaörsi Infó #budaorsiinfo #angol)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.