Megújulnak a negyvenéves távhővezetékek a lakótelepen

(Budaörs, 2020. július 15. – Budaörsi Infó) Régóta tervezett rekonstrukció vette kezdetét a lakótelepen: megújulnak a negyven éves távhővezetékek, így akár újabb négy évtizedig is biztonságosan fogják szolgálni a lakosságot. A beruházás  szeptember 25-éig tart, így a fűtési szezon kezdetére már az új csöveket használják.

 

 

Megkezdte az úgynevezett primer távhővezetékek cseréjét a BTG Nonprofit Kft. azokon a vezetékszakaszokon, amelyek a rendszer megépítése óta nem voltak cserélve, így koruk helyenként már a 40 évet is eléri.

A beruházás legfőbb célja a hőveszteség csökkentése, a vízszivárgások megszüntetése és az üzembiztonság maximalizálása.

A rekonstrukcióra két, összesen 1000 méteres szakaszon kerül sor, a Patkó utcában és az Iskola téren.

 

 

patko_utcai_park_tulipanok

 

A kivitelezés befejezésének határideje szeptember 25.

Annak érdekében, hogy folyamatos legyen a melegvíz-ellátás, egy ideiglenes földfelszín feletti vezetéket építenek ki, amelyet az üzemi vezeték elkészülte után elbontanak.

A kivitelezők maximálisan alkalmazkodni fognak a fogyasztói igényekhez. Szolgáltatáskiesésre két alkalommal lehet számítani: az ideiglenes vezeték rákötésekor és az végső vezeték üzembe helyezésekor. Az előre látható leállásokról a közös képviselők három nappal korábban értesítést kapnak. A melegvíz-ellátási szünetek előreláthatóan 8-18 óra közé fognak esni, hogy a fogyasztók a reggeli és esti csúcsidőszakban ne maradjanak ellátatlanul.

Az érintett helyszínek:

Szabadság út 133,

Patkó utca 1-3-5-7-9,

Patkó Óvoda,

Szivárvány út 2-4-6-8,

Puskás Tivadar utca 55,

Gimnázium,

Nádas dűlő sétány 1-3, 5-15-17-21,

Napsugár sétány 1-7, 2-4,

Szivárvány utca 1-3-5,10-12, 14-24, 26-30, 11-21.

 

A felújítás során szükség lesz néhány parkoló és útszakasz lezárására, emiatt néhány házat és üzletet csak gyalog lehet majd megközelíteni. Erről szintén időben értesíti a BTG az érintetteket.

A zöld növényzetet és a fákat különös gonddal kezelik a beruházás során. Azon a néhány helyen, ahol egyszerűen elkerülhetetlen a fák kivágása, ott a visszapótlás még az ősz folyamán meg fog történni.

A kivitelezésre kiírt közbeszerzési pályázatot a Penta Kft. nyerte, 140 millió Ft értékben. Alvállalkozóként a területet már jól ismerő Terra 21 Kft-t vonta be a munkákba.

A kiviteli szerződést a felek június 30-án írták alá, a munkaterület átadása július 3-án történt meg.

A vezetékcsere a több éves távhő rekonstrukciós program egyik kiemelten fontos eleme.

Türelmüket és megértésüket előre is köszöni a beruházó BTG, a megbízó önkormányzat és a kivitelezők!

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.