Budaörsiek együtt, egymásért! – Németh Andrea: Szépségpercek – Megoldások zsíros hajra

(Budaörs, 2020. július 11. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten szombaton Németh Andrea szépségápolással kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Németh Andrea:

Megoldások zsíros hajra

 

 

 

A szakértők az alábbiakat tanácsolják:

 

Mosson gyakran hajat!

A túlzott faggyútermelődés ellen a leg­jobb. Amikor a nyári hőség és a magas páratartalom még tovább ser­kenti a faggyúmirigyek működését, olyankor még a napi két hajmosás is indo­kolt – állítja dr. Lowell Goldsmith bőrgyógyász professzor. – A faggyúmirigyek folyamatosan működnek, így érthető, ha megkísérli, hogy lépést tartson a mi­rigyek működésével és eltávolítsa az általuk termelt zsírt.”

 

Válasszon áttetsző sampont!

„Az áttetsző samponokban ál­talában kevesebb a ragacsos anyag”, állítja dr. Goodman. Jobban eltávolítják a hajon lévő faggyúréteget anélkül, hogy abból bizonyos mennyiség visszamaradna.

 

Masszírozza fejbőrét!

Ezt hajmosás közben kell csinálni, so­hasem előtte vagy utána, mondja Kingsley. „Ha két hajmosás között masszíroz­za a fejbőrét, ezzel még több zsiradékot sajtol ki belőle.”

 

Mossa meg kétszer!

A különlegesen zsíros hajat kétszer kell samponozni, állítja dr. Goldsmith. „Az emberek általában ott hibáznak, hogy a sampont nem elég hosszú ide­ig nem hagyják a hajukon. Én azt javaslom mindenkinek, hogy mossa meg a haját kétszer, és mindkét alkalommal hagyja rajta a sampont 5-5 percig. Ez sem a hajnak, sem a fejbőrnek nem árt.”

 

Ne használjon zselét vagy balzsamot!

Ha a haja zsíros és ettől a nap végére teljesen lelapul, akkor végképp nincs szüksége olajos anyagot tartalmazó készítményekre. Próbáljon meg frizurát készíteni zselék és hasonlók nélkül, javasolja dr. Goodman.

 

Célozza meg a hajvégeket!

Ha mégis úgy találja, hogy feltét­lenül szüksége van balzsamra, keressen olyan terméket, amelyben a lehető leg­kevesebb olaj van, vagy esetleg teljesen olajmentes. Ezt azután csak a hajvégekre vigye fel, és ne a gyökerekre.

 

Ellenőrizze hajának zsírosságát hajmosás után

„Egy-egy adagnyi sampon csak bizonyos mennyiségű zsiradék eltávolítására ké­pes – szögezi le dr. Goldsmith. – Ezért ne spóroljon a samponnal. Miután meg­mosta és megszárította a haját, vizsgálja meg, hogy milyen a tapintása. Ha zsí­ros, akkor nem volt elég alapos a hajmosás.”

 

Kenjen adsztringenst a fejbőrére!

Lelassíthatja mirigye­inek zsírkiválasztását azzal, ha házi készítésű adsztringenst, érösszehúzó hatá­sú készítményt juttat közvetlenül a fejbőrére. Kingsley azt javasolja, hogy ke­verjen össze egyenlő mennyiségű varázsmogyorót és szájvizet, majd ezt vattapamacsokkal vigye fel, kizárólag a fejbőrre. A varázsmogyoró adsztringesként hat, a szájvíz pedig fertőtlenítőszer, állítja Kingsley. Ha nagyon zsíros a fejbőre, akkor tanácsos ezt a műveletet minden alkalommal elvégezni, amikor hajat mos.

 

Csak lassan a hajkefével

„Akinek a haja zsíros, különösen ügyeljen arra, hogy ne vigye túlzásba a hajkefélést” – mondja Goldsmith. Ha a kefélést a haj tövénél kezdi, azzal csak azt éri el, hogy a faggyú eljut a fejbőr­ről a hajvégekre.

 

A jó hajvágás csodát művel

Dávid Daines New York-i mes­terfodrász a következőket tanácsolja: „Alulról kell kezdeni a hajvágást, mert et­től a frizura tömöttebb a fejtetőn, és nem lapul le. A fejtetőn rövidebbre kell vág­ni, mert ha mindenütt egyforma hosszú a haj, akkor lapos hatást kelt.”

 

A szárítás is fontos

A zsíros haj erőtlen és petyhüdt. Ahhoz, hogy tömöttebbnek látsszék, kreatív módon kell beszárítani, állítja Kingsley. Hajkefével emelje meg a haját a gyökereknél, és előrehajolva szárítsa, fejjel lefelé.

 

Lazítson!

A hormonok befolyásolják a faggyútermelést, noha nem teljesen világos, hogy miért. Amit az orvostudomány konkrétan tud, az a kö­vetkező: amikor valaki stresszhelyzetben van, szervezete több androgént termel, ez utóbbi pedig fokozza a faggyúmirigyek működését. Ebből következően a re­laxációs technikák segíthetnek a zsíros hajon.

 

A megfelelő fogamzásgátló tabletta kiválasztása.

A fogamzásgátló tablettáknak kétségbevonhatatlan hatása van a nők hormon­háztartására. Az utóbbi viszont kihat arra, hogy mennyire zsírosodik a hajuk. Dr. Goodman azt tanácsolja, hogy a zsíros haj problémáját említse meg nő­gyógyászának, s kérje meg, hogy ezt is vegye figyelembe, amikor fogamzás­gátló készítményt javasol.

 

Térjen át a sörre!

„A hajformázó hab túlságosan kiszárítja a hajat, és eltömíti a pórusokat” – állítja Daines. A neves fodrász szerint zsíros hajra friss sört kell használni az egyéb for­mázok helyett. Tartsa a sört szorosan záródó műanyag dobozban vagy flakon­ban, mert különben hamar megbuggyan.

 

Citromos öblítés

Facsarja belekét citrom levét egy liter tiszta víz­be (a desztillált víz a legjobb erre a célra), és öblítse le vele a haját – ez segít a zsírosodás megszüntetésében.

 

Almaecetes öblítés

Tegyen egy kávéskanál almaecetet fél liter vízbe, és ezt használja az utolsó öblítésnél. Ez az oldat tonizáló hatású, és eltá­volítja azokat a szappanmaradványokat, amelyek lelapítják a zsíros hajat.

 

 

(Budaörsi Infó/vitalitasportal #budaorsiinfo)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.