Budaörsiek együtt, egymásért! – Sávai-Viola Erika: Játékosan angolul – Tanítás és tanulás a mozgáson keresztül I. rész

(Budaörs, 2020. július 3. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten pénteken Sávai-Viola Erika angol tanulással kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. A mai részben arról lesz szó, hogyan lehet tanulni a mozgáson keresztül. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

Sávai-Viola Erika: Játékosan angolul –

Tanítás és tanulás a mozgáson keresztül I. rész

 

 

savaiviolaerika2020

 

Ma a mozgás és a testmozgás előnyeire összpontosítunk a tanulási környezetben, szeretném bemutatni, hogy miért és hogyan segíti a mozgás a tanulási folyamatot.  

Először is a mozgás fokozza az agy működését és a keringést, és javítja az epizodikus memóriát – a hosszú távú emlékezeti rendszernek azt a részét, amely azért felel, hogy új ismereteket legyünk képesek elsajátítani, és azokat összefüggésbe tudjuk hozni önmagunkkal és környezetünkkel.

Mozgás közben szünetet tarthat a gyermek a tanulásban, és utána újra könnyebben összpontosítja a figyelmét. Lehetőséget ad az implicit tanulásra és csökkenti a foglalkozáson az ülési időt és nem utolsó sorban motivációs keretet biztosít a tanulásához.  

 

De mi is az az implicit tanulás?

Nem más, mint egy olyan módszer az információ megszerzésére, ami közben a tanulás általában több idegi útvonalat és szenzoros útmutatást foglal magában, lehetővé téve az információk gyorsabb megtanulását és pontosabb emlékezését.  Az implicit tanulás gyakran mozgás, érzelmek és élettapasztalatok révén történik. 

Ám a legtöbb iskolai tanulás explicit csatornákon keresztül történik, ami nagyon tudatos szinten zajlik, és az iskolai környezetben gyakran olvasás, mesehallgatás, beszélgetés, előadás és feladatlapok révén történik. A teremben történő mozgás implicit tanulási csatornákat nyit meg, ami javítja a tanulás eredményességét.

Ezek miatt érdemes minél több mozgásos tevékenységet betervezni egy nyelvi foglalkozásra is. Szerencsére angol nyelven számtalan mozgásos dal ismert, amelyek közül ma kettőt is megismerhettek.  

 

 

 

 

(Budaörsi Infó – #budaorsiinfo #angol)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.