Budaörsiek együtt, egymásért! – Fehér Edina Szonja: Kreatívan kicsikkel – A pakolás

(Budaörs, 2020. július 1. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten Fehér Edina Szonja Kreatívan kicsikkel című cikk sorozatát olvashatják és videóit láthatják majd, amiben megmutatja, hogy hogyan lehet egy kis kézműveskedéssel lefoglalni a kicsiket. A mai részben a nyaralásról lesz szó, és arról, hogy mit és hogyan vigyünki magunkkal. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Fehér Edina Szonja:

Kreatívan kicsikkel – A pakolás

 

 

feherszonjaedina

 

Nem éppen egy szokványos nyárba csöppentünk. Már a vírus is hozott magával rengeteg újdonságot és bizonytalanságot és ezen az időjárás sem segít. Ennek ellenére úgy érzem nem szabad a négy fal közé zárkózni, kellő óvintézkedések mellett ki lehet élvezni a nyár adta lehetőségeket.

A nyár beköszöntével és igazából három gyerkőccel is, ez az első több éjszakás távollétünk otthonról.

Hazudnék, ha azt mondanám rutinból ment, mert nem. Nagyon féltem tőle, ki hogy fogja az idegen helyet fogadni, de utólag visszagondolva megint csak a “paramami” üzemmódom kapcsolt turbó sebességre.

 

 

szonjapakolas

 

Első körben minden pakolást megelőzve a szállás adta lehetőségeket néztem meg, mire is lehet szükségünk.

Etetőszék? Kis kád? Takarók? Babaágy? És minden más, amire szükségünk lehet a minden napi tevékenységek folyamán. Szerencsére elég felszerelt szállást sikerült foglalni, így sok plusz dolgot nem kellett vinnünk, bár nem is tudtunk volna, hiszen a babakocsi már a csomagtartó felét el is foglalja. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján tudtam melyik két bőröndbe kell teljesen beleférnünk ahhoz, hogy ne lógjon meg a fülünkön is meg egy-egy zacskó.

 

 

szonjapakolas5

 

Ruhák terén a gyerekeknek első ránézésre rengeteget pakoltam, de szükséges is volt rá. Elég szélsőséges az időjárás mostanában, így ténylegesen mindenre fel kell készülni, és ha már van hely, miért is ne használjam ki, hogy telepakolom a bőröndöt. Azt pedig bármilyen nehéz is, az autó el tudja vinni.

A pakolásnál mindig végig megyek a napi rutinon. Ekkor írom is egy listára, mi kiell. Felkelek, fogmosás, zuhany, gyerekek, pelenka és szépen sorba részletesen így egy napra. Csak pakolok, pakolok mindent a szőnyegre ki. Mikor már úgy érzem minden ott van, elkezdem napokra szétbontani, szortírozni. Ilyenkor még sok minden visszakerül a helyére, hogy mégsem jön velünk.

Mikor már az alapvető dolgokkal megvagyok, felmérem mennyi hely van még a bőröndben. Ekkor jönnek a játékok, könyvek. Itt én is választok játékot, olyat ami tudom jó ideig le tudna őket foglalni, de elkezdem már a fiúk felé is terelni a felelősséget azzal, hogy kapnak döntési és választási jogot. Az ekkor kiválasztott játék vagy cumi “megléte“ az ő feladatuk. A lényeg, ne hagyja el, tudja mindig hova teszi, hova pakolja. Legalábbis még ha nem is tudja, de gyakorolja és próbálkozzon figyelni.

 

 

szonjapakolas2

 

A pakolásnál fontos szem előtt tartani a lehetséges program-változásokat, de minden nem várt eseményre is fel kell készülni. A fiúk asztmásak, így elég szép patikával közlekedünk egy-egy utazás folyamán. A kicsinek pedig a pelenka rengeteg, pláne hogy igyekszünk zöld és tudatos útra lépni, és mosható pelenkát használunk.

Hosszabb útnál praktikus olyan helyet választani, ahol van mosógép. Hatalmas segítség, akár eleve tiszta ruhákat hazahozni, illetve így nem kell amúgy szükségtelen ruhákat felhalmozni. Ha mosógép nincs is a szálláson, de praktikus felmérni a közeli mosodákat.

Remélem volt legalább egy olyan tipp, amivel mérséklem a pakolás okozta stresszt.

A következő videóban strandon játszható játékokat hozok, illetve hogy mit érdemes kivinni a strandra.

 

 

 

Szép napot!

Szonja és a fiúk

 

 

szonjapakolas43

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.