Bővül a járóbeteg-ellátás a Budaörsi Egészségügyi Központban

(Budaörs, 2020. június 17. – Budaörsi Infó) 2020. június 15-étől tovább bővült a járóbeteg-ellátás, megszűnik az óránként legfeljebb négy beteg fogadását engedélyező előjegyzési szabály. A halasztott beavatkozásokat a következő időszakban folyamatosan pótolják; a Budaörsi Egészségügyi Központ a páciensek további türelmére számít.

 

 

Az emberi erőforrások minisztere a járóbeteg-ellátásban feloldotta azt a korlátozást, ami óránként négy főben határozta meg az adott szakrendelésen fogadható páciensek maximális számát. 2020. június 15-étől az orvosok ennél több beteget is elláthatnak a szakrendelés jellegének – a vizsgálatok időigényének – megfelelően. Az előjegyzési rendszer és a pontos időpontra történő behívás érvényben marad, de a betegirányítás már nem a szakrendelésekre kapcsolja a telefonon bejelentkezőket, hanem automatikusan időpontot ad.

A beléptetés rendje az intézményben egyelőre nem változik, az épületbe bejutni csak a főbejáraton lehet, ahol a páciensek keresztülhaladnak a járványügyi ellenőrző ponton. A távolságtartás, a saját szájmaszk viselése és a kihelyezett kézfertőtlenítők használata továbbra is elvárás.

A miniszteri rendelet célja a járványidőszakban elhalasztott ellátások ütemes pótlása a nyár folyamán. A felgyűlt esetek miatt kezdetben hosszabb várakozási időkre lehet számítani, ezért a Budaörsi Egészségügyi Központ, ahogy eddig is, az előttünk álló időszakban is számít a páciensek megértésére, türelmére, együttműködésére.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.