Koronavírus – A Szerencsejáték Zrt. 50 millió forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet

A Szerencsejáték Zrt. 50  millió forint támogatást nyújt az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló családokat és gyerekeket segítő munkájához.

 

Az 50 millió forinttal a koronavírus-járvány miatt fokozottan nehéz helyzetbe került családokat támogatják, valamint a gyerekek nyári táboroztatását – mondta el Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója az adományozást bejelentő szerdai budapesti sajtótájékoztatón.     Az adományozás részeként 500 család jut élelmiszert és higiénés eszközöket tartalmazó azonnali kríziscsomaghoz, valamint a felajánlással 600 nehéz körülmények között élő gyerek nyári táboroztatását és fejlesztését is támogatják országszerte.

“A mai nap üzenete az, hogy nem szabad megfeledkezni arról a társadalmi rétegről, amely a legnagyobb gondokkal küszködik ebben az országban” – hangsúlyozta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-vezérigazgatója.

Kiemelte, hogy nyári táboraikban nemcsak gyermekmegőrzésről van szó, hiszen szakembereket alkalmaznak, és a táborok az élményszerzés és a feltöltődés mellett kitörési pontot is jelenthetnek a résztvevő gyerekeknek.
A segélyszervezet az érvényben lévő járványügyi előírások betartása mellett, ellátással szervezi meg a napi foglalkozásokat és a nyári táborokat a rászoruló gyerekeknek. Azokat a családokat pedig, amelyeknek a napi megélhetését veszélyezteti a járványhelyzet, élelmiszer- és higiéniaitermék-adományokkal segítik – tette hozzá Lehel László. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.