Budaörsiek együtt, egymásért! Karantén tapasztalatok – Sávai-Viola Erika: Játékosan angolul

(Budaörs, 2020. június 3. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó a rendkívüli egészségügyi helyzet miatt társadalmi vállalásként indította el a Mindenki maradjon otthon! online videósorozatát. Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradások mellett más módokon is elviszi a budaörsiek otthonába a tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Ebben segítségünkre volt tíz állandó budaörsi honfitársunk, akik  – több alkalmi segítő mellett – minden héten új tartalommal töltötték meg a mindennapokat. Köszönjük a budaörsi közösség érdekében vállalt kitartó áldozatos munkájukat! 

 

 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

A sorozatunk új címe:

Budaörsiek együtt, egymásért!

 

 


Új videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

egyuttegymasertcsapatwebre2020

 

Mintegy az elmúlt időszak összegzéseként és az újabb sorozat indításaként, előadóinkat arról kérdeztük, hogy számukra hogyan telt a karantén időszaka, miként élték meg a bezártságot és hogy mit terveznek a jövőt illetően.

Mai cikkünkben Sávai-Viola Erika válaszait olvashatják, aki péntekenként lepte meg olvasóinkat angol nyelvleckékkel. 

 

 

 Sávai-Viola Erika: Számomra a legfontosabb, hogy minél több gyermekkel megszerettessem az angol nyelvet és annak tanulását

 

 

savaiviolaerika2020

 

Mi volt a legnehezebb az elmúlt hat-nyolc hétben?

Minden reggel mosolyogva kelni, kizárni a külvilágból érkező negatív híreket, azt éreztetni a gyerekekkel, hogy ugyan ez a helyzet most mindenkinek nehéz, de a családban, otthon, biztonságban vannak, nincs mitől félniük. Nehéz volt megértetni velük, hogy miért nem találkozhatnak a nagyszülőkkel, ovis- és iskolatársakkal.

Három gyerekünk van, egy iskolás, egy ovis és egy 15 hónapos, így mindenkinek más igénye volt máskor, így sokszor azt éreztem, hogy az egész napom az ő „kiszolgálásukkal” telik, miközben a rendkívüli helyzetet a nyelviskolában is meg kellett oldani, folyamatosan konzultáltam a tanárokkal, szülőkkel.

 

 

Volt bármilyen pozitívum a karantén ideje alatt, és ha igen mi volt az?

Alapjában véve pozitív ember vagyok és szeretem mindenben a jó dolgokat meglátni. Így arra fókuszáltunk, hogy mennyi mindent megtehetünk, amit máskor nem. Például kedd reggel fél 10-kor kakaót szürcsölgethetünk az ágyban. Emellett sokkal többet tudtunk együtt lenni, sokat sétáltunk a közeli erdőben, sikerült egy jó napirendre beállni, amiben mindenki tudott dolgozni, tanulni, szórakozni, pihenni.

 

 

Ha minden visszaáll a régi kerékvágásba, akkor mi az, ami hiányozni fog az elmúlt hat hétből?

Hogy nem kellett rohanni. Az elmúlt hetekben nem késtem el sehonnan. A viccet félretéve sokat fogok azon dolgozni, hogy ne térjünk vissza az őrült rohanásba, ami előtte jellemző volt.

 

 

Van olyan dolog, amit szerinted a karantén után is ugyanúgy kellene csinálni, mint előtte?

Rájöttem, hogy rengeteg dolgot meg tudok oldani online is: bevásárlás, ügyintézés, meetingek, tanítás. Nem mindenhez kell feltétlenül személyesen jelen lennem, így a jövőben nem kell annyit autóba ülni, nem vesz el időt a mindennapokból az utazás, így több minőségi idő juthat a gyerekekre.

 

 

Észrevettél magadon bármilyen változást az elmúlt hetekben?

Lelassultam. Imádok pörögni, intézni dolgokat, de most végre volt idő megtervezni dolgokat, hosszú távú célokat kitűzni. Volt lehetőség elengedni olyan dolgokat, amik csak látszólag voltak fontosak, de most kiderült, hogy ezek nélkül is lehet boldogan élni. Sokkal jobban felértékelődött az, hogy nemrégiben be tudtunk költözni új házunkba, ami az elmúlt időben igazi otthonná vált.

 

 

Hogy nézett ki egy napod? Mit csináltál?

Mindent. Mindent is. Egy kis túlzással, de tényleg rengeteg minden belefért egy-egy napba. Reggel próbáltam hagyni a gyerekeket, hogy maguktól ébredezzenek, 9-től szigorúan indult a tanulás az elsősömnek. Ekkor az ovissal és kicsivel próbáltunk kézműveskedni, játszani úgy, hogy ne zavarjuk a tanulást. Közben persze folyamatosan ott kellett lenni a legnagyobb mellett, mert különben lelassult a tanulás.

Délelőtt mindig belefért egy kis levegőzés, játék az udvaron. Majd ebéd és utána alvás a kicsiknek. Általában ekkor tudtam videókat készíteni vagy dolgozni kicsit. Délután pedig mehettünk sétálni, volt, hogy 1,5-2 órát is az erdőben voltunk. Fürdés 6 körül és alvás 8-kor. Közben folyamatosan indítottam egy mosást, pakoltam be a mosogatógépbe és pakoltam, pakoltam, pakoltam.

 

 

Otthonról dolgoztál? Hogy ment így a munka? Milyen nehézségek voltak, vagy esetleg könnyebb volt így?

Én jelenleg itthon vagyok a legkisebbemmel, de a nyelviskola ügyeit mellette is intéztem, sőt a karantén előtt tanítani is jártam. Otthonról tudtam dolgozni az elmúlt hetekben, sikerült minden tanfolyamot az online térbe áthelyezni, ami rengeteg munkával járt.

Eleinte sokat kellett telefonálni, online konzultáción részt venni, megszervezni a folytatást úgy, hogy a lehető legtöbb tanulónk elégedett legyen. Hetente több videót vettem fel a csoportjaimnak, sajnos a teljesen élő órákat a gyerekek miatt nem tudtam vállalni, de fontosnak tartottam, hogy a tanulóink halljanak idegen nyelvet, semmiképpen nem fért bele a módszertanunkba, hogy kiadok írásbeli feladatokat.

Nehéz volt olyan anyagokat összeállítani, hogy mozogjanak, énekeljenek velem, a legtöbb játékunk csoportban működik. De a visszajelzések alapján azért sikerült.

 

 

Ha össze kellene foglalni, akkor a te sorozatod miről szólt, mit mutatott be az elmúlt heteken, mire összpontosítottál, mit akartál megosztani az olvasókkal?

Számomra a legfontosabb, hogy minél több gyermekkel megszerettessem az angol nyelvet és annak tanulását. A sorozatomban azt szeretném megmutatni, hogy játékosan, dalok és mondókák segítségével a gyerekek nagyon könnyen tudnak idegen nyelvet elsajátítani már egész kicsi korban, hiszen ez nekik nem is tanulás.

 

Erika további videói is péntekenként lesznek láthatók a Budaörsi Infó Online-on és a Youtube-csatornánkon! Kövessék figyelemmel a Játékosan angolul című sorozatát! 

 

 

Addig is nézzék/hallgassák meg Sávai-Viola Erika eddigi videóit:

 

 

 

 

 

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.