A nyitásra új kiállítással is készül a budaörsi Heimatmuseum júniusban

(Budaörs, 2020. május 23. – Budaörsi Infó) A virtuális múzeumi séták mellett remélik, hogy hamarosan újra meg tudják nyitni a Jakob Bleyer Heimatmuseum kapuit a látogatók előtt, és beléphetnek a múzeum valós termeibe, sétálhatnak kiállításokon vagy a gyönyörű, pázsitos múzeumkertben, ahol többek között megtekinthetik a virágzó fűszerkertet is.

 

Dr. Gajdos-Frank Katalin, a Heimatmuseum igazgatója arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az elmúlt hetekben sem tétlenkedtek, írtak cikkeket, pályázatokat, aktualizálták intézményi profilukat több felületen, segítettek kutatásokat, tervezték a programjaikat.

 

“Közösségi májusfánkat – melyet fotók formájában honlapunkon, közösségi oldalunkon mindenki megnézhetett, sokan díszítették.

Személyesen pedig a tájház épület utcafrontján található kis előkertben, a gyönyörű, színes hársfa-májusfánkat bárki megtekinthette. Nagy örömünkre többen jelentkeztek a közösségi Májusfa-felhívásunkra és küldték meg a Heimatmuseumnak gyermekeik erre az alkalomra készített rajzait, alkotásait vagy dédszüleik régi családi fotóit 1894-ből.

 

 

Heimat_kozossegi_majusfa2020

 

Volt, aki kedves kis dédunokája fényképét küldte, de volt olyan kedves látogatónk is, aki jókívánságait írta meg a Heimatmuseum-csapatnak.

Volt, aki támogató mosolyt továbbított nekünk, sőt, volt egy egész osztály egy budaörsi iskolából, aki kedves tanárnőjükkel együtt jelezték felénk, mennyire hiányoznak nekik a múzeumlátogatások.

Köszönjük ezeket a „szeretet-csomagokat”, ez is azt mutatja, együtt vagyunk, egy közösséget alkotunk, még ha személyesen nem is találkozunk.

A küldött kincseket a Májusfánkra illetve virtuálisan a Facebook-oldalunkra tettük ki.

 

 

gajdosfrankatalin

 

A kényszerű zárás alatt elvégeztük a már korábban tervbe vett karbantartási munkákat: a Heimatmuseum kézi könyvtárának, szabadegyetemi előadásainak, könyvbemutatóinak, más programjainak helyt adó előadótermünket, előtérrel, irodával együtt rendbe tettük, kifestettük, hogy tisztán várja a nyitás után látogatóinkat. Követjük a híreket és reménykedünk abban, hogy lassan nyithatunk újra.

Elkészültünk az új házirenddel, amely meghatározza a látogatás körülményeit azért, hogy valóban biztonságos, de egyben érdekes, élményt nyújtó múzeumi látogatást biztosítsunk minden korosztálynak.

A nyitásra új kiállítással is készülünk júniusban: a várpalotai Trianon Múzeum együttműködésében egy időszaki kiállítást nyitnánk meg, igazi budaörsi meglepetésekkel. Aktuális hírekről, programjaink további részleteiről honlapunkon olvashatnak.

Remélem, hamarosan találkozunk Önökkel a Heimatmuseumban!”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.