Pénteken délig még lehet jelentkezni az ingyenes online informatikai oktatásra

Pénteken délben zárul a regisztráció az Újratervezés programra, amely szintén a járvány miatt esetleg munkahelyváltásra készülőket segíti. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Gazdaságvédelmi akcióterv keretében meghirdetett ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra már több mint 50 ezren jelentkeztek – közölte a minisztérium az MTI-vel.

 

    “Magyarországon 2010. óta munka- és tudásalapú társadalmat építünk, és erről az útról a koronavírus-járvány sem térít le minket. Ennek érdekében a Gazdaságvédelmi akcióterv intézkedései keretében az Újratervezés programmal lehetőséget biztosítunk az érdeklődők számára informatikai ismereteik bővítésére, a hatékony munkavégzéshez szükséges tudás megszerzésére” – hangsúlyozta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár a közleményben.

A Gazdaságvédelmi akcióterv célkitűzéseivel összhangban a kormány által életre hívott 8 hetes informatikai alapozó oktatás elsősorban azoknak kínál lehetőséget, akik a koronavírus-járvány miatt munka nélkül maradtak, vagy idejük szabadult fel, fontolgatják az informatikai pályára lépést, esetleg digitális ismereteiket bővítenék, amelyet aztán a hétköznapokban és munkájuk során is hasznosíthatnak – írták.

A 2020. május 25-től induló Újratervezés program az alapvető ismeretek átadását, megerősítését célozza az alapoktól kezdve. A képzés végére a résztvevők a Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást, a tesztelést.

A kurzus online, automatikusan kiértékelt záróvizsgával végződik. Az eredményes teljesítés az alapozó képzésre épülő, magasabb szintű oktatásban való továbbtanulás egyik alapfeltétele.

Az Újratervezés program a digitális szaktudás elsajátítását térítésmentesen teszi lehetővé a jelentkezők számára. A program népszerűségét mutatja, hogy meghirdetés óta már több tízezren jelentkeztek.

Pénteken délig még bárki regisztrálhat a https://ujratervezes.nive.hu oldalon, aki betöltötte a 18. életévét, rendelkezik számítógéppel és internet hozzáféréssel – írta az ITM.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.