A nehéz helyzetbe került előadók számára írt ki pályázatot a Filharmónia Magyarország

Pályázatot írt ki a Filharmónia Magyarország (Filharmónia) a koronavírus járvány miatt fellépések nélkül maradt, nehéz anyagi helyzetbe került klasszikus zenei előadók számára.

 

A szervezet közleményében azt írta, a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében elmaradó rendezvények, koncertek miatt súlyos anyagi nehézséget szenvedtek el a munka nélkül maradt művészek. Felidézték: az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága “Köszönjük, Magyarország!” néven, szakmai szervezetein keresztül indít programot a független előadóművészek támogatására.

A Filharmónia pályázata arra ad lehetőséget, hogy a művészek a korlátozások feloldása után is aktív szereplői maradhassanak a magyar kulturális életnek és az általuk nyújtott programokkal az újrainduló kulturális élet országosan gyarapodhasson.

A részletek az intézmény honlapján, a www.filharmonia.hu internetes oldalon olvashatók; a pályázatokat május 18-ig lehet benyújtani, azok értékelését pedig szakmai kuratórium végzi el május 25-ig. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.