Mindenki maradjon otthon! – Németh Andrea: A haj gondos ápolása

(Budaörs, 2020. május 6. – Budaörsi Infó) A rendkívüli egészségügyi helyzet miatt erősen javasolt mindenki számára, aki csak teheti – az otthonmaradás. A Budaörsi Infó szerkesztősége úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradásaink mellett más módokon is elvisszük otthonaikba a híreket, tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Online videó-sorozatunkban minden héten szerdán és szombaton Németh Andrea szépségápolási tippjeit láthatják. A mai részben a haj gondos ápolásáról lesz szó.

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott érhetőek el a videóink.


 

 

 

 

Németh Andrea: A haj gondos ápolása

 

Ma a hajszálak élettartamáról, egészséges ápolásáról lesz szó.

A hajszálak az anyaméhben 3-4 hónaposan kezdenek el fejlődni. A kisgyerekek haja ezután elhullik, 5 éves korukra fejlődik ki.

A hajszálak élettartama 2-6-év. Hajunk mennyisége, minősége örökletes.

Átlagosan azt mondhatjuk, 100-150.000 hajszálunk van, de bármilyen meglepő, hajszálaink száma függ a hajszínünktől is. A szőkék kb. 140.000 vékonyabb, a barnák kb. 100.000 kicsit vastagabb, a vörösek csak 85.000, de viszonylag vastag hajszálat számolhatnának meg a fejükön.

A haj elképesztő gyorsasággal, egyenletesen növekszik: naponta 0,2-0,4 mm-t, havonta kb. 13 mm-t nő, télen kevesebbet, az aktívabb nyári hónapokban – a bőr magasabb hőmérséklete és gyorsabb anyagcseréje miatt – még ennél is többet.

A hajnövekedés ütemét, azt, hogy milyen gyorsan nő a haj, több tényező szabja meg. A legfontosabb tényezők a vérellátás és a hormonhatás.

 

Vékony szálú haj ápolása érdekében a következőket tehetjük:

– Vitamindús táplálkozás.

– Gyógyhatóanyagok, sampon, hajkondicionáló használata.

– Kímélő hajápolás szilikonszőrű kefével.

– Hővédő spray használata.

– Meleg ollós hajvágás, hogy ne sérüljön a hajszál, a bevitt tápanyag be tudjon épülni, erősítse a hajat.

– Ionos hajszárító használata.

 

Hajmosáskor arra kell figyelni, hogy a hajtövekre összpontosítson, ne a haj hosszára. Ha a tenyerével habosítja, akkor inkább lelapítja a hajat, a megemelés helyett, ezért használja inkább az ujjhegyeit!

Ha hosszú haja van, kerülje a hajvégek mosását – csak fésülje át őket az ujjaival kiöblítéskor. Koncentráljon a hajtövekre, mert itt képződnek a lerakódások és a többletfaggyú.

Ha az Ön haja természetesen göndör vagy hullámos, ne használjon sampont, mert a balzsam is elegendő hatóanyagot tartalmaz a haj megfelelő megtisztításához. A túl sok termék használatának kerülése nagyon jó trend a gyenge hajnak, mert segíthet megerősíteni a hajszálakat azok elnehezítése nélkül túl sok termékkel.

A vékony szálú haj formázásánál arra kell figyelni, hogy a kevesebb több! A hajvasalás, a göndörítés, a hajszárítás, a haj húzása, tupírozása és kifésülése – mind túl erősek a gyenge hajnak és csak még vékonyabb, gyengébb hajat eredményeznek.

Ezek helyett dolgozzon a haja természetes textúrájával és próbálja maximalizálni az esését egy texturizáló termékkel. Csak vigyázzon, ne vigye túlzásba: válasszon “művészein laza” frizurát a kissé kócos-sikkes megjelenésért.

 

Remélem hogy tudtam segíteni. Jó szépülést kívánok mindenkinek!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.