Sem Sziget, sem VOLT Fesztivál, sem Balaton Sound nem lesz idén

 Idén sem a Szigetet, sem a Telekom VOLT Fesztivált, sem pedig Balaton Soundot nem tartják meg. A szervezők a kormány csütörtöki döntése, a koronavírus-járvány nyomán határoztak így.

 

A Sziget fesztivál 1994 óta tartó történetében először fordul elő, hogy nem rendezik meg. A kormány csütörtökön jelentette be, hogy a tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozást augusztus 15-ig meghosszabbítja.

“A mostani helyzetre nincs történelmi tapasztalat, ezért a megoldás kulcsa sincs a zsebünkben. Végtelen szomorúságot érzünk, hogy a rengeteg munka, szeretet és odaadás, amit a kollegáink évtizedek óta ezekért a fesztiválokért és a vendégeinkért tesznek, idén semmivé vált” – idézte a Sziget főszervezőjét az MTI-hez eljuttatott közlemény.     Kádár Tamás szerint most mindenek előtt ki kell alakítani az elővételes jegyvásárlók számára az optimális megoldást, legyen szó a jegyek jövő évi felhasználhatóságáról, vagy a visszatérítés menetéről. A nemzetközi példákat elemezve minderre számos megoldás látott már napvilágot, vannak országok, ahol külön jogszabályokkal is támogatják, szabályozzák ezt a folyamatot.

“Az biztos, hogy ez a precedens nélküli helyzet nagyon komoly anyagi károkat okoz a teljes fesztiválpiacon, ezáltal az országnak is, rengeteg munkahely és cég sodródik veszélybe” – tette hozzá a főszervező.

Megjegyezte, hogy bár elindultak az egyeztetések a kormányzattal az esetleges segítségről, az iparágat érintő mentőcsomagról, és a különféle szakmai szervezetek régóta egyeztetnek többfajta vészforgatókönyvről, de konkrét eredményre még nem jutottak a fesztiválszervezők a döntéshozókkal.

“Most az az elsődleges, hogy a vendégeink a lehető legkedvezőbb megoldást kapják, és jövő nyáron együtt élvezhessük ezeket a világszínvonalú fesztiválokat. Egyelőre türelmet kérünk, keressük a megoldást, azonban az biztos, hogy sokat jelentene, ha azok a látogatók, akik már megvásárolták elővételben a jegyet, ezt a jövő évi fesztiválra való befektetésként kezelnék” – közölte Kádár Tamás. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.