Szombat hajnalra sikerült eloltani az erdőtüzet Budaörsön

(Budaörs, 2020. április 11. – Budaörsi Infó) – Eloltották az erdőtüzet Budaörsön – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat reggel az MTI-t. Tegnapi cikk-folyamunkban figyelemmel kísérhették a történéseket.

 

Sokakat megrémisztett Budaörsön a péntek délután keletkezett erdőtűz. A közelben lakó olvasónk azt írta, hogy a Séta utcában, a hegyen elég félelmetes volt a helyzet. Locsolták az erdőt, a házat megelőzésképpen!

A tüzet szombat hajnalra sikerült teljes egészében eloltani. A tűz okát és körülményeit még vizsgálják.

Mintegy hat hektáron égett az aljnövényzet Budaörs külső részén, a Sóska utca, a Tárogató utca és a Hold utca utáni területen. Az erdős területen fák törzsei is lángra kaptak.

A helyszínre a fővárosból, Törökbálintról és Érdről hivatásos, Budaörsről és Biatorbágyról önkéntes tűzoltók érkeztek nagy erőkkel a helyszínre, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a lángokat.

A káresetnél a tűzoltó-egységek a legmagasabb riasztási fokozatban, megfeszített munkával végezték a tűz oltását. Köszönet érte.

 

eg_az_erdo_budaorson3_2020apr10_budaorsi_tuzoltok_kepe

 

 


 

Országos tűzgyújtási tilalom van érvényben

 

Mint ahogy korábbi cikkünkben megírtuk április 10-étől péntektől – a fokozott erdőtűzkockázat miatt – országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint idén már csaknem 4 ezer szabadtéri tűzeset volt, köztük egy halálos.

Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

 


 

 

eg_az_erdo_budaorson2_2020apr10

 

Olvassák el korábbi cikkünket és nézzék meg videónkat a káresetről:

Ég az erdő Budaörsön

 

eg_az_erdo_budaorson5_2020apr10_budaorsi_tuzoltok_kepe

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.